Икономическият съветник на КТ Подкрепа Ваня Григорова направи критичен коментар

...
Икономическият съветник на КТ Подкрепа Ваня Григорова направи критичен коментар
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Човек и добре да живее, ИПИ си пуска алтернативния бюджет

Икономическият консултант на КТ Подкрепа Ваня Григорова направи сериозен коментар за изнесения през вчерашния ден различен бюджет на Института по пазарна стопанска система, координиран с представител на " Отворено общество ".

Тя вижда като главен проблем осигурителните вноски и разкрива, че през последните дни е затрупана с писма и телефонни позвънявания от пенсионери.
Мерки за стимулиране на вложенията и понижаване на осигурителната тежест предлага ИПИ (ВИДЕО)
Промяна във фискалната политика, която да насърчи моторите на растежа, а страната да харчи по-ефективно средствата. Такива са основ...
Прочети повече
" Човек и добре да живее, ИПИ си пуска " различния " бюджет. И по този начин заглавие на Медиапул: " Икономисти оферират внезапно събаряне на осигуровките с 12% "

Не са проценти, а са процентни пунктове. Т.е. въпросните икономисти желаят осигуровките да бъдат понижени с едни 37%, което щяло да остави повече пари у служащите. Ама доста повече пари у работодателите.

Обаче с пенсионните осигуровки, които са най-голям дял, се заплащат пенсии. И целият спор за какво на пенсионера Х са му дали 20 лева, а не 40 лева, нямаше да го има, в случай че имаше задоволително доходи от осигурителни вноски. Такива няма, по тази причина какъв да е ръководещ ще бъде заставен да прави гимнастики, тъй че да не усилва разноски, които не са обезпечени с доходи. А той - ръководещият, няма да обезпечи приходите, тъй като няма да пипне богатите и ще продължи да държи тавана на осигуровките.
Ваня Григорова: Зимата евентуално ще се стигне до дефицит на електричество, цените порастват
Време е Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да ревизира пазара и да откри има ли далавера и кой се възползва от образуваните дра...
Прочети повече
През последните дни сме затрупани с писма и телефонни позвънявания от пенсионери. Вчера водих половин часов диалог с госпожа Люба Гушева от с. Кошава с 18 години стаж в локалната мина и още 7 години трета категория, която ми изясни в детайли какъв брой несправедлива е пенсията й. Та се постанова аз да давам отговор на въпроса за какво няма пари за почтени пенсии.

Сега идва основният въпрос: Колко пердах ще ядат тези икономисти, в случай че госпожа Гушева разбере, че те желаят приходите, от които се дефинира НЕЙНАТА пенсия, да станат още по-малко? "

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР