Икономическият ръст на България е впечатляващ. Това каза министър-председателят Бойко

...
Икономическият ръст на България е впечатляващ. Това каза министър-председателят Бойко
Коментари Харесай

Премиерът: Икономическият ръст на България е впечатляващ СНИМКИ

Икономическият растеж на България е впечатляващ. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на формалното показване на Икономическия обзор на България, направен от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), оповестяват от Пресслужбата на Министерския съвет.  

„ Първо да благодаря за хубавите думи за България, за отличното ни съдействие и за знанията ви по отношение на ситуацията в страната ни. Икономическият ни растеж е впечатляващ.

Преди пандемията направихме много в региона на осведомителните технологии, в земеделието, хранително-вкусовата индустрия. Това ни разреши за първи път да изнасяме повече.

Преориентирахме пазара до разнообразни европейски страни. Това ни разреши да реализираме тези резултати. Благодарение на фискалната ни политика, България има най-ниския външен дълг в Европа. Имаме 3-процентен недостиг. Това се дължи на голямата борба, която водим с корупцията и контрабандата. Контрабандата беше намалена от 34% единствено до 2% “, съобщи Борисов, представен от Фокус.

По думите му това се отнася и за алкохола, захарните произведения, месото. „ Милиони левове пристигнаха в бюджета. Разположени сме сред страни, които не са в Европейски Съюз. Това е огромно предизвикателство. Във всяка една сфера вършим промени.

Много ни се желае да ги вършим по-бързо, само че по време на пандемията е добре да помислим за резултатите, които имаме. Дори през днешния ден, що се отнася до броя на инфектираните, ние сме последни в Европейски Съюз във връзка с починалите. Справихме се с това с най-либералните ограничения. Единствено сега рестриктивните мерки са за заведенията и заведенията за хранене “, добави Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР