Икономическият просперитет и националната сигурност на Европейския съюз ще зависят

...
Икономическият просперитет и националната сигурност на Европейския съюз ще зависят
Коментари Харесай

Фон дер Лайен : Просперитетът и сигурността на ЕС ще зависят от отношенията с Китай

Икономическият разцвет и националната сигурност на Европейския съюз ще зависят от характера на връзките с Китай. Това сподели ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен.

„ Начинът, по който се оправяме с нашите връзки с Китай, ще бъде определящият фактор за нашия стопански разцвет и национална сигурност “, сподели Урсула фон дер Лайен.

Тя съобщи, че позицията на Китай по спора в Украйна ще бъде определящ фактор за връзките сред Европейски Съюз и Китай.

Според нея Европейски Съюз счита, че Китай има намерение да предизвиква своя нов международен ред.

Урсула фон дер Лайен счита, че Европейски Съюз би трябвало да приключи зависимостта си от доставките на редкоземни метали от Китай.

„ Европейски Съюз не се интересува от понижаване на връзките с Китай. Китай съставлява 9% от нашия експорт и 20% от вноса. Но ние би трябвало да преоценим рисковете от тези връзки, да ги създадем по-конкурентни и обективни и да променим фокуса на тези връзки ", добави още Урсула фон дер Лайен.

„ Ще подложим на стрес тест нашите връзки, с цел да забележим къде сме прекомерно подвластни от тях. Европейски Съюз е 98% подвластен от Китай за редкоземни детайли, 97% за литий и 93% за магнезий “, сподели Урсула фон дер Лайен, като акцентира, че Европейски Съюз има намерение интензивно да диверсифицира тези доставки, които са от решаващо значение за развиването на зелени технологии.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР