Икономическият министър Корнелия Нинова затяга контрола върху цените.Тази задача тя

...
Икономическият министър Корнелия Нинова затяга контрола върху цените.Тази задача тя
Коментари Харесай

Нинова стяга контрола върху цените

Икономическият министър Корнелия Нинова стяга контрола върху цените.

Тази задача тя повери на Комисията за отбрана на потребителите и на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите. Двата органа би трябвало да изготвят проект за непоколебим надзор и недопускане на далавера с цените след влизане в действие на антикризисните ограничения на държавното управление, оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността.

" Не бива да позволяваме нелоялни търговци да се пробват да натрупат облаги на гърба на народа ", съобщи тя.

" Искам всички структури на Комисията и Агенцията да създадат проект за непоколебим надзор – да не се пречи на правилните компании, само че тези, които спекулират с цени и укриват налози, да усетят цялата суровост на законa ", добави Нинова, съобщи през днешния ден.бг.

 Комисията за отбрана на потребителите и Държавната комисия по стоковите тържища и борсите да приготвят методика, по която да се регистрира резултатът от ограниченията след 1 юли, по какъв начин се отразяват те на потребителското търсене и на цените.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР