Икономическите загуби на Вашингтон и неговите предградия от най-дългото в

...
Икономическите загуби на Вашингтон и неговите предградия от най-дългото в
Коментари Харесай

Заради неразборията с бюджета на САЩ, загубите за Вашингтон са вече 1,6 млрд. долара

Икономическите загуби на Вашингтон и неговите покрайнини от най-дългото в историята на Съединени американски щати отчасти прекъсване на работата на федералното държавно управление възлизат на 1,6 милиарда $. Това се показва The Washington Post в своя публикация, позоваваща се на данни от американски специалисти, съобщи БГНЕС.
В обявата се споделя, че доста организации, в това число държавни институции, заради сегашната обстановка по една или друга причина са изгубили доходи в размер на няколко десетки хиляди $ до милиони.
Експертите считат и че имиджът на столицата на Съединени американски щати също е доста повреден. Публикацията цитира мнението на анализатори и предприемачи, които считат, че краткотрайното затваряне на държавните институции " е подкопало репутацията на държавното управление като благонадежден бизнес сътрудник и известен шеф ". Освен това обстановката " подкопава морала на една четвърт от един милион локални държавни чиновници и федерални контрагенти, които не са заплатени към този момент повече от месец ". Експертите считат, че прекъсването на работата на държавното управление може да докара до това от ден на ден хора " да търсят работа в частния бранш, а това ще подкопае привлекателността на района за привличане на вложения ".
Международната рейтингова организация S&P Global Ratings оповестява, че съгласно предварителните оценки частичното прекъсване на работата на държавното управление на Съединени американски щати коства на американската стопанска система най-малко 6 милиарда $. The Washington Post акцентира, че сегашната обстановка " сподели какъв брой зависи Америка от държавното управление ".
В петък, 25 януари, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа законопроект за разпределяне на средства за възобновяване на държавните институции до 15 февруари. От 22 декември към една четвърт от държавното управление - Държавния департамент на Съединени американски щати, Министерството на финансите, търговията и вътрешната сигурност, останаха без финансиране за към този момент 35 дни. Това се случи, тъй като републиканците и демократите в Конгреса не можаха да реализират единодушие по параметрите на американския бюджет, в който Тръмп и републиканците желаят да включат повече от 5,7 милиарда $ за създаване на стена по границата с Мексико.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР