Икономическите данни от изминалата седмица потвърждават, че световната икономика се

...
Икономическите данни от изминалата седмица потвърждават, че световната икономика се
Коментари Харесай

Български финансист каза къде да държим парите си

Икономическите данни от миналата седмица удостоверяват, че международната стопанска система се забавя, върви надолу, само че не с доста бързи темпове. Все още сме надалеч от обстановката, в която да се паникьосваме, че световната криза е доста мощна. Това сподели капиталовият съветник на " ЕЛАНА Трейдинг “ Цветослав Цачев в предаването  " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Януари всекидневно е един от най-слабите интервали за фондовите пазари, тъй като ноември и декември са извънредно мощни, изясни той. " Първата седмица на 2024 година следим тъкмо противоположното на това, което беше обстановката на пазарите в края на предходната година, когато акциите растяха, а суровините се движеха надолу. Това е обикновено, тъй като вложителите, които са натрупали обилни облаги през последните седмици на предходната година, в този момент просто прибират тези облаги “, разясни Цачев.  

По време на интервали на подозрения в стопанската система и терзания, че следва криза, вложителите избират да се насочат да вземем за пример към браншове като опазването на здравето, с цел да защитят парите си. 

Основните аргументи за интереса към облигациите са упованията за закъснение на стопанската система и поръчките, че Федералният запас и Европейската централна банка ще смъкват редом лихвите си, и то много бързо. " От тази позиция облигациите са добра инвестиция в границите на 12 месеца. Проблемът е, че централните банкери към момента демонстрират, че се двоумят за темповете на понижаване на лихвите. Това основава предпоставки за огромна динамичност на пазара на облигации, доходността да се качи още повече и да има по-добри равнища за покупки с този едногодишен небосвод напред в границите на идващите един-два месеца. Ако стопанската система избегне криза и още веднъж се появи инфлация, тогава вложенията в облигации няма да са добър вид в небосвод 3-5 години. Но краткосрочните облигации на Съединени американски щати, доларовите бумаги с небосвод 1-2 години сега са добър вид за вложение “, посъветва специалистът.   

В момента вложенията в инфраструктура на огромните софтуерни компании не се отразяват като повече доходи за тях. " Това води до високи цени и опасности от мощна динамичност на цената на тези компании в низходяща посока. Това, което ще забележим като действително отражение върху стопанската система, като продуктивност, като всеобщо нахлуване на артикули за бизнеса, ще се случва в идващите 3-5 години “, изясни Цачев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР