Икономически университет – Варна ще бъде домакин на семинар на

...
Икономически университет – Варна ще бъде домакин на семинар на
Коментари Харесай

Обсъждат програмата за иновации на семинар във Варна

Икономически университет – Варна ще бъде хазаин на семинар на тематика „ Изграждане на районни научни центрове “, който ще се организира от 9.30 ч. в ЗАЛА 1 на академичната постройка.

Той се провежда от двата ръководещи органа на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ и на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, които канят научната и академичната общественост, бизнеса и локалните управляващи от Североизточния регион на обмисляне.

Семинарът е част от самодейност на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014 – 2020 година, която дава опция на научноизследователските организации от 6-те региона за обмисляне в страната /без София – град/ да аплайват през 2018 година с планови оферти от районно значение за безплатно финансиране по процедура „ Изграждане на районни научни центрове “. Процедурата планува партньорство сред научните организации, локалния бизнес и локалните управляващи като значимо изискване за сполучливото осъществяване на плановите действия и устойчивостта на изпълняваните планове. Тя има за цел да усъвършенства потенциала за икономическо развиване на районите посредством даване на по-високи и насочени към пазарните потребности обществени вложения в научноизследователската инфраструктура и приложни проучвания с резултат върху повишение степента на софтуерна комерсиализация.

Целта е да се реализира по-добро ориентиране, контролиране и резултатност на обществените вложения в научноизследователска и развойна активност при отчитане на съществуващия теоретичен капацитет във всеки район.

Чрез основаването на районни научни центрове се планува също по този начин да се обезпечат по-добри условия за осъществяване на приложни проучвания при засилен районен бизнес интерес и със съдействието на локалните управляващи. Така ще се обезпечат по-добри условия за действие на изследователските структури като значим фактор при създаване на районната иновационна екосистема в страната. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР