Икономическата стагнация, завладяла света в последните години започна да се

...
Икономическата стагнация, завладяла света в последните години започна да се
Коментари Харесай

Ето кой е най-продаваният флагман за първото тримесечие на годината

Икономическата застоялост, превзела света в последните години стартира да се усеща все по-силно и това се отразява на пазара на потребителска електроника и в частност на продажбите на смарт телефони. Любопитен миг тук се явява, че до момента в който растежът в продажбите на общоприетите смарт телефон устройства от междинен и невисок клас се забавя, то този на по-високия клас се радва на оживление. Скорошно изследване на компанията за разбор Canalys показва водачите в продажбите в горния сегмент на смарт телефоните.

Докладът на компанията преглежда 15-те най-продавани модели смарт телефони на цена от $500+. Както евентуално мнозина могат да предположат класацията е доминирана от iPhone, следвани от Samsung с епизодично присъединяване на Huawei и Xiaomi. Лидерът в класацията за най-добре продаващи се флагмани през първите три месеца съгласно изследването на Canalys се явява iPhone 14 Pro Max. iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13 заформят първата четворка на най-добре продаващи се флагмани, като единственото устройство с Android в Топ 5 на най-добре продаващи се смарт телефони от висок клас се явява Samsung Galaxy S23 Ultra.

Споменатата затруднена световна икономическа обстановка, породена от пандемичните години, военната експанзия на Русия против Украйна и геополитическите търкания сред огромните страни няма по какъв начин да подмине смарт телефон пазара. Скорошен отчет на TrendForce уточни продължаващото разгръщане на пазара на употребявани смарт телефони за сметка на свиващите се продажби на нови устройства. По отношение на разпределението по марки, и тук желаните устройства са тези на Apple, следвани от Samsung и други

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР