Икономическата полиция в Италия е забелязала съмнителни елементи в сделката

...
Икономическата полиция в Италия е забелязала съмнителни елементи в сделката
Коментари Харесай

Италианската полиция забелязала "съмнителни елементи" в сделката по продажбата на "Милан"

Икономическата полиция в Италия е забелязала " съмнителни детайли " в договорката по продажбата на " Милан ", оповестява " Ройтерс ", като се базира на информация на свои източници.

През април 2017 година китайски вложители, водени от Ли Юнхун, купиха " Милан " от ръководената от Силвио Берлускони Fininvest за 740 млн. евро. Преговорите се проточиха дълго, само че в последна сметка беше завършена най-голямата китайска инвестиция в европейски футболен клуб.

Тогава Берлускони е трансферира всичките си 99.93% акции на записаната в Люксембург Rossoneri Sport Investment Lux.

Fininvest отхвърля да разяснява тематиката. Самият Берлускони отхвърли информация на " Стампа ", че прокуратурата е почнала следствие за пране на пари при продажбата на " росонерите ".

 Италианската полиция забелязала
© Reuters

Водещият прокурор в Милано Франческо Греко също съобщи, че няма следствие. Въпреки това съгласно информацията на " Ройтерс " преди Коледа икономическата полиция е предоставила отчет от към 10 страници по случая.

Финансовите институции са задължени да осведомят Италианската банка при преводи, при които има съмнения за осъществени финансови закононарушения или опити за такива. След това централната банка в страната изпраща тези сигнали към икономическата полиция и оттова се предава отчет към прокуратурата, която пък би трябвало да реши дали да стартира следствие.

В събота Марина Берлускони - щерка на Силвио Берлускони и президент на Fininvest, съобщи, че дейностите към договарянията за продажбата на " Милан " са били изцяло транспарантни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР