Икономическата полиция при ГДНП се e самосезирала по медийни публикации

...
Икономическата полиция при ГДНП се e самосезирала по медийни публикации
Коментари Харесай

МВР разследва зам.-кмет, СО опроверга инфото с отчети

Икономическата полиция при ГДНП се e самосезирала по медийни изявления за непозволени дейности на столичен заместник-кмет. Разследва се непозволено харчене на целеви средства от Столична община, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Обект на инспекцията е изказванието, че непозволено е харчила целеви средства, постъпващи в нейните сметки от такса битови боклуци (ТБО) за други действия.

Заместникът-кметът на София, който дава отговор за този сектор, е Дончо Барбалов.

"Всички доходи от такса битови боклуци, събирани от Столична община за съответната година, се употребяват за дейностите по сметосъбиране. Всички годишни финансови доклади на Следствен отдел към окръжна прокуратура са тествани от Сметната палата.

В тях не се съдържат констатации и/или рекомендации за реда на отчитане на приходите от такса битови боклуци, респективно, за осъществяването на план-сметката за непорочност. Годишните финансови доклади на София са обществено налични на уеб страницата на общината, се декларира изрично в позицията.

Следствен отдел към окръжна прокуратура е предоставила всички поискани данни и уточнения на бюджетните процедури. Предоставената информация включва и правосъдни решения за метода на консумиране на средства от такса битови боклуци за минали години ".

Мария Пенечева
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР