Икономическата комисия в парламента отхвърли плана за управление на номинирания

...
Икономическата комисия в парламента отхвърли плана за управление на номинирания
Коментари Харесай

Икономическата комисия в парламента отхвърли плана „Денков“

Икономическата комисия в Народното събрание отхвърли проекта за ръководство на номинирания за министър председател Николай Денков. Става въпрос за проектодекларацията на Денков и група народни представители от „ Продължаваме промяната “ (ПП), чието приемане е изискване да бъде препоръчан състав на министерския съвет с втория изследователски мандат.

Точката бе вкарана изключително в дневния ред на съвещание на парламентарната Комисия по икономическа политика и нововъведения в сряда.

От Политическа партия оферират за установяване на предпочитаните национални цели и задания пред 48-ото Народно заседание на Република България и ограниченията, нужни за тяхното реализиране.

Припомняме, че тя бе разисквана на среща в Народното събрание през вчерашния ден. На нея с изключение на домакините от Политическа партия се явиха още три обединения - „ Българска социалистическа партия за България “, „ Демократична България “ (ПП) и „ Български напредък “ (БВ).

Днес в икономическата комисия гласуването се разви съгласно предварителните поръчки. Документът бе отритнат, откакто получи 5 гласа „ за “, 6 „ срещу “ и 4 „ въздържал се “.

Подкрепа дадоха единствено Политическа партия и Демократична България. „ Против “ гласоподаваха ГЕРБ и „ Възраждане “, а „ въздържал се “ - Българска социалистическа партия, БВ и Движение за права и свободи.

Декларацията е планувано да се гледа дефинитивно в пленарна зала в петък.

Към момента поръчка на допустима смяна на позицията има единствено от партията на Стефан Янев „ Български напредък “. 

На полемиката в комисията през днешния ден от Политическа партия обясниха, че проектодекларацията е отворен документ и може да бъде поправен. Най-яростни рецензии имаше от представителите на ГЕРБ-СДС, които разкритикуваха и формата и наличието на самодейността. 

 

Очаквайте детайлности

 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР