Икономическата активност в еврозоната се забави изненадващо през октомври до

...
Икономическата активност в еврозоната се забави изненадващо през октомври до
Коментари Харесай

Икономическата активност в еврозоната падна до 3-годишно дъно

Икономическата интензивност в еврозоната се забави изненадващо през октомври до 3-годишно дъно вследствие на широкообхватен спад в търсенето, което допуска, че единният валутен блок може да изпадне в криза. Това показват предварителните данни от ежемесечното изследване на S&P Global.

Общият PMI показател на S&P Global, включващ интензивността в индустрията и сферата на услугите, спадна изненадващо през октомври до 46,5 пункта от 47,2 пункта през септември, до момента в който осредните пазарни упования бяха за едва усъвършенстване до 47,4 пункта. Това съставлява оттегляне на показателя за пети следващ месец под неговото значимо ново от 50,0 пункта, което е водораздел сред експанзията и свиването на бизнес интензивността в частния бранш, както и най-ниско равнище на икономическата интензивност от ноември 2020 година насам.

През октомври продължава да има както промишлената, по този начин и интензивността в областта на услугите., като изключвайки така наречен " пандемични месеци ", това е най-слабата икономическа интензивност в еврозоната от март 2013 година насам, сочат резултатите от изследването, представени от БНР..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР