Икономическа полиция и НАП влязоха в централата на държавното дружество

...
Икономическа полиция и НАП влязоха в централата на държавното дружество
Коментари Харесай

Автомагистрали: Вече сме предоставяли документи на ДАНС, следствието и прокуратурата

Икономическа полиция и Национална агенция за приходите влязоха в централата на държавното сдружение " Автомагистрали ". Изземва се цялата документи за градежа на автомагистрала " Хемус ".

Проверяват се двата съществени " инхаус " контракта за строителството на автомагистрала " Хемус ", както и последвалите контракти, които " Автомагистрали " са сключили за доставки, услуги и характерни действия с частни компании за строящите се сега лотове, както и за 4, 5, 6, които са в начален стадий на градеж и даже 7, 8 и 9-и, по които към момента не се работи.

На място в офиса на сдружението проверяващите разпитват част от чиновниците, които са съгласували договорите, преди тяхното сключване. Според информация на " По света и у нас " други са призовани на разпит в дирекцията на полицията през днешния ден и на следващия ден. Сред тях има и някогашни шефове на сдружението.



Разследващите са влезнали в офиса на " Автомагистрали " малко след 14 часа.

" Завариха ни неподготвени, ние тъкмо се бяхме върнали от АПИ ", съобщи Десислава Христова, изпълнителен шеф на " Автомагистрали " ЕАД.

От сдружението разясниха още, че следствието е почнало от дълго време и към този момент са предоставяли документи на ДАНС, Националното разследване и прокуратурата.

Вчера от Националната полиция направиха и снимане с дрон на строящия се сектор от аутобана край Ловеч.

Според новото управление на " Автомагистрали " казусът е, че посредством контракти за наем на техника действително се разпорежда подизпълнение, само че отговорността остава на държавното сдружение.

" Не става въпрос за повишени цени, а за това че де факто наемодателят се явява реализатор, а гаранцията е наша отговорност ", съобщи Десислава Христова.

Според Христова поради предплатените заплащания има риск при прекъсване на работата по обекта загубите да са за сметка на страната.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че детайлности по следствието ще бъдат дадени на следващия ден от двамата служебни министри - Бойко Рашков и Виолета Комитова, както и от шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов. В прокуратурата пък има досъдебно произвеждане по отчет на Сметната палата от одит в " Автомагистрали ". По това следствие работят следователи от Националното разследване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР