Игрите са най-забавната част от отглеждането на куче. Тя е

...
Игрите са най-забавната част от отглеждането на куче. Тя е
Коментари Харесай

Как да научим кучето на апорт?

Игрите са най-забавната част от развъждането на куче. Тя е еднообразно обичана както за кучето, по този начин и за индивида. Хвърлянето на топка, пръчка или различен предмет и носенето му от кучето се назовава апорт от командата донеси, която насочваме към домашния любим.

Повечето хора мислят, че това е игра, която за кучетата е естествена и няма потребност от образование, само че това не е правилно. Нужно е образование на кучето, с цел да може тази веселба да стане част от общуването с домашния другар. Ето стъпките, които би трябвало да се следват в процеса на образование на кучето на апорт.

Команда Седни

Преди да стартира самото образование, стопанинът би трябвало да е наясно, че кучето му може да извършва командата Седни. Тя е начална за всяка игра, която ще се играе. Сядането на кучето до стопанина е нужно, с цел да е несъмнено, че домашният любим схваща, че играта има правила и няма да скочи върху стопанина, с цел да му вземе топката или играчката, която държи.

Команда Донеси

Тази команда е елементарна, съставлява мятане на топката, съпроводено с гласова команда Донеси. Инстинктът на животното ще го накара да тича след топката. Ако това не се случи, то би трябвало да бъде подтиквано. Става с подкана и подучване, като му се дава лакомство, когато прояви някакъв интерес към играта.

Команда Ела

Когато играчката към този момент е в устата на кучето би трябвало да се върне при стопанина. Командата ела би трябвало да е подадена бодро и приканващо, може да се придружи с потупване на стопанина по краката. Ако най-хубавият другар на индивида не се досеща какво да направи, би трябвало като начало да се поправя дистанцията, на което се хвърля играчката, да е по-близо и последователно да се усилва дистанцията. Кучето би трябвало непрестанно да се насърчава към деяние.

Команда Пусни

 Научете кучето на команда Пусни

Когато играчката е към този момент донесена следва последната команда Пусни. Ако кучето незабавно подаде топката или играчката, би трябвало да бъде похвалено и наградено с лакомство. Какво да създадем, в случай че то крепко стиска предмета и не го дава? Има два разновидността. Единият е да му се покаже кучешки лакомства. То ще пусне играчката, с цел да го изяде. Друг вид е да се носят две топки или кучешки играчки и да му се подаде другата.

Накрая би трябвало да се помни, че кучето не трябва да се гони, с цел да пусне топката. Ако играта не се получава, просто би трябвало да се приключи и да се повтори по-късно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР