Игрите и играчките в древността е заглавието на лекция-презентация, която

...
Игрите и играчките в древността е заглавието на лекция-презентация, която
Коментари Харесай

Деца ще научат за игрите и играчките в древността в Археологическия музей

" Игрите и играчките в древността " е заглавието на лекция-презентация, която ще се организира на 3 февруари в Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките, заяви Българска телеграфна агенция.
В рамките на занятието чиновниците на музея ще опишат на посетителите какво съставлява науката Археология. С какви играчки са си играели децата през Праисторията и Античността и с какви игри са се развличали малчуганите в Египет, Гърция, Рим. Екипът на НАИМ-БАН ще отговори на тези въпроси, показвайки забавни карти, фотоси, предмети и предоставяйки опция на дребните гости да поиграят на игрите, с които човечеството се забавлява, откогато свят светува.
Занятието ще е в три съществени модула. " Първият модул подтиква богато опознавателно преживяване на децата и учениците чрез интеракция с истински артефакти, с техни реплики и възстановки. Специализираният роман изяснява науката Археология и показва главните интервали в културно-историческото развиване на българските земи в древността: Праистория, Античност, Средновековие ", описват от екипа на музея. По думите им, вторият модул включва приспособени лекции за заниманията на хората в древността - музика, танц, спектакъл, гладиаторски зрелища, детски играчки, ролеви и настолни игри. А третият ползва метода " учене посредством прекарване ", включвайки на практика занятия по игра на йо-йо, ашици, дама и rota (разновидност на морския шах).
Занятието е уместно за откриватели на възраст сред 7 и 11 години. Необходимо е авансово записване, прецизират уредниците.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР