Игри на щастието“ е темата, която се падна на кандидатите,

...
Игри на щастието“ е темата, която се падна на кандидатите,
Коментари Харесай

Игри на щастието“ е темата на изпита по журналистика в СУ

„ Игри на щастието “ е тематиката, която се падна на претендентите, искащи да учат „ Журналистика “, „ Връзки с обществеността “ и „ Книгоиздаване “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ през новата образователна 2019-2020 година.

 © БГНЕС
Тя бе изтеглена от Ивания Ценкова, която е от столично 30 СУ „ Братя Миладинови “ и провокира позитивни страсти у всички претенденти в една от огромните аули на университета. „ Смятам, че има какво да се напише по тематиката, стига да развием въображението си и да покажем общата си просвета. Темата може да се развие по доста способи “, съобщи Ивания минути преди началото на изпита.

Тя е избрала да учи публицистика, тъй като счита, че специалността ще бъде доста забавна за нея, а ученото – доста прелестно и леко. „ Смятам, че има доста развиване в тази сфера отсега нататък “, акцентира тя.

Изпитът стартира тъкмо в 09.00 часа, а кандидат-студентите ще имат разполагаем 3 астрономически часа да изложат разсъжденията си по тематиката върху белия лист. Кандидатите за трите специалности са общо 348, а единствено издържалите сполучливо писмения изпит ще се явят на вербален след 20 дни. Изпитната комисия ще прави оценка погледът на зрелостниците върху актуалния политически, стопански, обществен, културен и публичен живот, а със своята работа те би трябвало да потвърдят умеенето си да построяват приключен текст, в който да излагат аргументирани изказвания. Ще бъдат оценени още тяхната обща и писмена просвета, както и оригиналността на метода при излагането на гледната точка.

Преди началото на изпита всички кандидат-студенти бяха приветствани от заместник-ректорът на СУ проф. Ренета Божанкова, която им пожела успокоение и вглъбеност, които да им оказват помощ да потвърдят знанията си пред авторитетната изпитна комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР