Играта ези-тура е може би сред най-старите занимавки в света

...
Играта ези-тура е може би сред най-старите занимавки в света
Коментари Харесай

И ези-тура се оказа, че не е напълно честна

Играта " ези-тура " е може би измежду най-старите занимавки в света и се употребява от мнозина за взимане на решения. Причината е, че се счита, че тя е единствената изцяло почтена и подсигурява " 50 на 50 " късмет при всяко мятане на монетата.

Проучване на международен екип от учени от 22 университета и института е разкрило, че ези-тура не е действителни шансове 50-50, оповестява Phys.org. Оказва се, че в действителност има превес на едната страна на монетата.

Проучването е въодушевено от различен разбор от 2007 година Тогава учени от Станфорд откриват, че има близо 51% късмет монетата да се приземи към страната, с която е почнало хвърлянето.

Сега учените са създали 350 757 хвърляния с разнообразни монети по номинал и валута от 46 страни. Това е за да се отстрани вероятността да има въздействие от типа на монетата. Използвани са и разнообразни хора, с цел да се отстрани въздействие от стила на хвърлянето.

Оказва се, че тези фактори нямат значение. В последна сметка опитите удостоверяват първото изследване. Има 50.8% възможност монетата да се приземи на същата страна, с която е стартирала.

Учените не откриват връзка дали има превес на ези или тура, а единствено на коя страна стартира хвърлянето. Пропорцията от 50.8% се резервира и при стила на мятане, в който монетата се хваща и се обръща, като се слага на другата ръка. Разликата е, че тогава има превес на противоположната страна.

Проучването засича, че при някои хора има по-голям превес, в сравнение с при други, което евентуално се дължи на стила на мятане. Средната стойност за всички е 50.8%. Учените допълват, че при 1000 хвърляния на монетата и залог от 1 $ за всяко от тях при превръщане на внимание на коя страна стартира хвърлянето, тогава има късмет за 19 $ облага най-после. Дори и това обаче не е обезпечено, изключително в случай че хвърлящият монетата скрие стартовата позиция.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР