Играчите на Арсенал продължават с позитивните изяви от началото на

...
Играчите на Арсенал продължават с позитивните изяви от началото на
Коментари Харесай

Арсенал сбори Байерн на Интернешънъл Чемпиънс Къп

Играчите на Арсенал не престават с позитивните изяви от началото на предсезонната подготовка. След като откриха контролите с триумф с 3:0 над Колорадо Рапидс, в този момент "артилеристите " се оправиха допълнително от влиятелната инспекция с Байерн Мюнхен от конкуренцията International Champions Cup.

Те надвиха с 2:1 в Лос Анджелис, като развръзката в дуела пристигна след почивката. Младият Луис Познански си вкара автогол и откри за "топчиите ", само че Роберт Левандовски изравни. Малко преди края Едуард Нкетиа донесе триумфа на британския отбор.

И двата отбора заложиха на пробен състав, което е обикновено предвид на ранната фаза от подготовката им. Въпреки това забавните положения не липсваха. След равносилен първи половин час, първата обстановка се откри пред Томас Мюлер в 32-та минута, само че мощният му удар от наказателното поле беше отразен от вратаря Бернд Лено.

Шест минути по-късно немската звезда на Арсенал Месут Йозил се озова в сходна обстановка и стреля рисково, само че и той не съумя да преодолее вратаря. В последна сметка почивката пристигна при нулево тъждество, а развръзката остана за по-късно.

В 49-та минута падна и първото попадение. Тогава Пиер-Емерик Обамеянг опита да подаде една топка към Александър Лаказет в наказателното поле, като французинът дебнеше към точката на дузпата. Подаването му обаче беше пресечено от младия Луис Познански, който за негово злощастие прати топката в личната си мрежа.

Бившият състезател на Арсенал Серж Гнабри можеше да изравни за баварците минути по-късно, само че пробивът му в наказателното поле беше спрян в последния миг. Малко по-късно Рийс Нелсън имаше късмет да удвои за "артилеристите ", само че изстрелът му беше избит от бранител.

Така се стигна до 71-та минута, когато резултатът беше подравнен. Тогава Серж Гнабри направи ужасно центриране от десния фланг и качи топката на главата на Роберт Левандовски, който я прати неспасяемо в сглобката на вратата.

Серж Гнабри можеше напълно да отчая някогашния си тим и да сътвори даже цялостен поврат в 80-та минута, само че ударът му откри гредата. Всичко вървеше към тъждество, само че в 88-та минута двама от младоците на "топчиите " изплетоха страхотна композиция, с която донесоха триумфа на отбора си в тази инспекция.

Тогава Тайрийс Джоунс-Джулс направи двойно в наказателното поле със съотборник и се озова на границата на вратарското поле, откъдето пусна прострелно подаване за Едуард Нкетиа и той просто нямаше по какъв начин да сбърка фронтално против вратата - 2:1. С това беше завършен и крайният резултат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР