Играчът по американски футбол Колин Каперник е без отбор от

...
Играчът по американски футбол Колин Каперник е без отбор от
Коментари Харесай

Тръмп подкрепи Колин Каперник за завръщане в НФЛ

Играчът по американски футбол Колин Каперник е без тим от две години и половина, само че прави опити да се завърне в Националната футболна лига (НФЛ). Изненадващо спортистът, който даде началото на митингите в Лигата против полицейското принуждение и расовото неравноправие, трансформирали се в цяло придвижване, срещна поддръжка от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

В разгара на митингите през 2017 година точно Тръмп беше измежду най-големите критици на Каперник и останалите протестиращи. Две години по-късно обаче президентът разгласи, че " би се радвал да види Каперник още веднъж в НФЛ, в случай че е задоволително добър ".

През тази седмица някогашният куотърбек на " Сан Франциско 49ърс " разгласи, че е подготвен да играе още веднъж и не се е отказал да преследва фантазията си.

" Бих се радвал да го видя още веднъж. Но не, тъй като това би било добър ПР ход, а в случай че е задоволително добър, с цел да играе още веднъж. Познавам доста притежатели на тимове и знам, че те биха го привлекли, в случай че е в добра форма ", сподели Тръмп.

Каперник разгласява видео в обществените мрежи от своите тренировки, в което изрично съобщи: " Пет сутринта, пет пъти в седмицата в продължение на три години. Все още съм подготвен ".

Протестите в НФЛ стопираха в края на 2017 година, откакто Лигата заплаши да постанова сурови санкции. На играчите е неразрешено да коленичат по време на химна на Съединени американски щати, само че могат да не участват на церемонията преди началото на срещите, в случай че желаят.

По време на срещите сред съюза на играчите, притежателите и Лигата, Каперник не беше поканен. Той не получи предложение за контракт от нито един тим, а по-късно заплаши да съди притежателите.

Въпреки, че е отвън Лигата куотърбекът остава обществено зает с доста дела. Той взе присъединяване в реклама на " Найки " през предходната година, която докара до доста реакции, в това число отрицателна такава от Тръмп.

Кой е Колин Каперник четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР