Играч от разширения състав на Русия за световното първенство по

...
Играч от разширения състав на Русия за световното първенство по
Коментари Харесай

Играч от състава на Русия за световното е част от допинг схема, твърди информаторът Родченков

Играч от разширения състав на Русия за международното състезание по футбол е бил част от държавно спонсорирана и проведена система на приложимост и прикриване на допинг.

Това съобщи съветският осведомител и някогашен шеф на Московската антидопингова лаборатория Григорий Родченков. Той е разпознал името на един от футболистите, чиито позитивни проби е прикривал.

" 34 футболисти бяха част от допинг схемата, като те играеха във обединенията при юношите, девойките, тимовете до 23 години и в старшата възраст. Много е значимо, че следствието против тях продължава, тъй като имахме първични проби, които бяха спрени и регистрирани за негативни ", сподели Родченков във видеочат на среща на Фондацията за състезателен интегритет.

В края на май допинг абсурдът в Русия се придвижи във футбола след нов документален филм на немската телевизия ARD. В него Родченков показва, че през 2014 година е получавал заповеди от някогашния президент на Руския футболен съюз Виталий Мутко да подценява позитивни резултати.

ФИФА организира следствие и утвърди присъединяване на всички играчи, които попаднаха в разширения състав на Русия за международното. От организацията оповестиха, че не са разкрили доказателства за нарушаване на разпоредбите.

Решението беше признато с неодобрение от обкръжението на Родченков. Адвокатът му Джим Уолдън упрекна ФИФА, че е една от многото интернационалните организации, които целеустремено " замитат съветската виновност под килима ".

Случаят беше завършен както от ФИФА, по този начин и от Световната антидопингова организация. Футболната организация обаче ще продължи с следствията на няколко съветски футболисти, които не попаднаха в състава за международното.



Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (231)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР