Игор Ейдман*Бандитите и терористите имат особена тактика - да извършат

...
Игор Ейдман*Бандитите и терористите имат особена тактика - да извършат
Коментари Харесай

Взривената Каховска ВЕЦ - коз или агония на един безумец

Игор Ейдман*

Бандитите и терористите имат особена тактичност - да извършат толкоз безсмислени безчовечен зверства, които да накарат шокираните наблюдаващи да извършват волята им. Например, рекетьори демонстративно подпалват пицария с гости, след което всички притежатели на пицарии, ужасени от случилото се, стартират да им се регистрират.
Основната цел да бъде взривена Каховската Водноелектрическа централа даже не е да се попречи на украинците да форсират Днепър. Във военно отношение този бойкот няма да даде нищо на руснаците - те ще изгубят повече, в сравнение с ще завоюват.

За тях задачата на тази провокирана злополука е да покажат на Запада своята полуда, да го шокират, да го сплашат, да го принудят да създадат отстъпки (официално съветските управляващи отхвърлят всичко, само че това е игра за пред локалната публика).

Путин по този метод се пробва да покаже на западните водачи, че е кадърен на всичко: да сътвори екологична злополука в континентален мащаб или даже да унищожи планетата. Днес - Каховската Водноелектрическа централа, на следващия ден - Запорожската АЕЦ, вдругиден - нуклеарна война. Посланието му е просто: „ Няма граница за нашето безумство. Спрете украинското контранастъпление, направете други отстъпки, другояче ще организираме Армагедон. "

Това обаче е мъка. Съзнателно провокираната световна злополука е последният мотив на един безумец. Той към този момент няма повече козове. Но и този към този момент не му прави работа.
Путин към този момент не може да уплаши никого. Сега и най-миролюбивите политици на Запада схващат, че рисковете, които крие режимът на Путин за човечеството, са доста по-големи, от риска да си в остра борба с него.

* Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР