Ига Швьонтек в първата част от годината се възползва по

...
Ига Швьонтек в първата част от годината се възползва по
Коментари Харесай

Световната номер 108 поведе със сет и пробив на Швьонтек, но до изненада не се стигна

Ига Швьонтек в първата част от годината се възползва по превъзходен метод от отказването от тениса на Ашли Барти, като се възкачи на трона в международната класация и записа една от най-дългите победни серии в историята, при която записва 37 поредни триумфа и 6 трофеи, измежду които място откри и трофеят от Ролан Гарос. Поредица на полякинята обаче откри своя край в третия кръг на Уимбълдън и от този миг насам шампионката от Шлема надалеч не наподобява същата на корта, като пропусна да завоюва и домашната си конкуренция във Варшава, провела се в навечерието на американското турне.

Началото на сезона на твърди кортове за международната номер едно се оказа повече от разочароващо след ранни отпадания в Торонто и Синсинати, а на хоризонта пред нея остана само заключителния " мейджър " шампионат за годината. Швьонтек показва положително равнище и не загуби нито сет по пътя към втората седмица на US Open, но там през днешния ден срещна непредсказуемата Юле Нимайер, която потегли от квалификациите на Уимбълдън и доближи четвъртфинал, която беше покрай това да сервира сензацията в Ню Йорк, само че първата ракета на света отбрани реномето си и триуфмира след 2 часа и 24 минути на корта - 2:6 6:4 6:0. Посредством триумфа си Ига намира дебютно място в топ 8 във Flushing Meadows, а от първи Шлем полуфинал на твърда настилка в кариерата ѝ я дели само международната номер 8 Джесика Пегула.

Двубоят започва повече от ужасяващо за фаворитката, която неистово бъркаше в опитите си да е нападателна от главната линия и германката без да прави нещо изключително, поведе с пробив задатък. Полякинята по този начин и не съумяваше да откри ритъма в играта си, като сервисът ѝ също беше надалеч от нужното равнище, а за сметка на това международната номер 8 се усещаше повече от чудесно в позицията на новобранец и ненадейно понече да нападна, ознаменувайки смелите си дейности с реализирането на втори брейк и приближаване единствено на сет от изненадата.

В началото на втората част двете демонстрираха темперамент и избавиха брейкболи, с цел да започват сполучливо на начален удар, само че нов спад в представянето на международната номер едно и несъразмерен брой неточности означаваха основен пробив пред Нимайер, която към този момент докосваше успеха при сет и 2:1 в своя изгода. Швьонтек обаче скоропостижно потвърди, че неслучайно е тенисистката с най-вече триумфи през годината и обърна до 3:2, а в миговете до края на сета ни предстоеше да следим серия от пет следващи пробива, която бе подбудена от колебливостта на сервиращите, само че това се оказа добре пристигнало за шампионката от Шлема и тя възвърне равенството в общия резултат.

Именно тази извънредно завладяваща втора част се трансформира в повратната точка на конфликта и Ига се възползва от голямото си психическо преимущество при старта на решителния сет, когато неточностите от ракетата на аутсайдерката се множаха безспирно и полякинята наложи безспорната си доминация, с цел да поведе с умопомрачителното 5:0. Швьонтек разви играта си в вярната посока и все по-уверено се позоваваше на другите техники, които владее, като в допълнение показва, че отиграванията наоколо до мрежата не са ѝ непознати и със сериозна поръчка към купата в Ню Йорк върза " геврек " на международната номер 108, продължавайки към четвъртфиналите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР