Идват нови вариантни т.е. не обща срещу коронавирус19, а различни

...
Идват нови вариантни т.е. не обща срещу коронавирус19, а различни
Коментари Харесай

Идат нови вариантни ваксини от Пфайзер, съвпадат с К19 вълната, болните са х3 на статистиката

Идват нови вариантни т.е. не обща против коронавирус19, а разнообразни за подвидовете му, научи 19 минути от почитан източник. Това може да изясни и неочакваното изригване след 5-месечна отмора на нов взрив на инфектираните по света и у нас - подсещаме, че К19 ненадейно се срина в бройките с началото на войната в Украйна освен у нас, а и на целия континент. Бг статистиката от 0 часа през днешния ден е за 2292 новозаразени (1/3 от тях в София - град), което е двойно на предходната седмица. И е връх от най-малко 150 дни, а и за първи път те са повече от излекуваните от месеци. Днешният ден е като Рубикон, тъй като ще покаже компактен ли е скокът или към статистиката от предходния ден, в която са добавени и случаи от уикенда, е подсилена затова.

Също първи път умрелите са 7, откакто месеци наред бяха от 0 до 3 дневно, само че процентът е незабележим по отношение на инфектираните, пъти по-нисък от есенните и зимните талази на последните 2 години. 100% от тях са неимунизирани, а 80% са на напреднала възраст и с тежки други болести. Чудесна вест е, че имаме единствено 37 души в интензивни отделения, което е десетки пъти по-малко от предходните 2 талази на инфекцията.

Удвои се обаче за дни броят на приетите в болница. Според информация на информиран източник те биха били още повече, в случай че лечебните заведения не бяха приели мълчешком предписание да отсрочват или да не вземат леките случаи на лекуване. Това се изяснява със прекъсването на специфичната скъпоплатена К19-пътека. И наклонността си върви, без значение от подхванатите от държавното управление на Промяната всеобщи уволнения на шефове на лечебни заведения през последните дни и седмици.

Ако се има вяра на здравни експерти, действителната картина е към три пъти повече случаи на инфектирани от записаните. Просто се вършат по-малко проби, защото признаците са леки и мнозина ги бъркат с типичните преди К19 летни грипове, тъй че не се разкарват по лаборатории. Други пък не желаят да провалят поради нещо, което най-вече наподобява на простуда почивката си, която са възнамерявали и постоянно са предплатили от месеци.

Мария Пенчева

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР