Идващото оборудване за Белене не се съхранява както трябва, обяви

...
Идващото оборудване за Белене не се съхранява както трябва, обяви
Коментари Харесай

Оборудването за АЕЦ Белене не се съхранява правилно, твърди Овчаров

Идващото съоръжение за " Белене " не се съхранява както би трябвало, разгласи някогашният енергиен министър от времето на кабинета " Станишев " Румен Овчаров, който тогава беше освободен от поста си поради корупция - така наречен спекулация " Топлофикация ", а в този момент има обвинявания както за плана " Белене ", по този начин и за Мини " Бобов дол ". Той сподели фотоси в студиото на bTV, с цел да удостовери изказванията си.

По думите му идващото съоръжение не се консервира и няма гаранция, че в бъдеще няма да има повреди поради погрешно предпазване.

Овчаров добави, че съхранението на оборудването няма да бъде на ниска цена и прикани страната да откри специалисти у нас, които да се погрижат за това. Той подсети и, че преди време е предложил да намерим метод и вероятно да плащаме оборудването да си стои в Русия, тъй като там ще се грижат по-добре за него.

Оборудването е част от делото, което загубихме против " Атомстройекспорт " - на стойност 620 млн. евро.

" С " Белене " дълго време вървим в неверната посока. Въпросът е каква е позицията на българската страна, няма издигната АЕЦ без такава позиция. Глупави и наивни са приказки на страната, че някой ще пристигна и ще построи централата. Държава носи отговорност за построяването, за вреда на трета страна, за радиоактивните боклуци ", сподели още Овчаров.

Припомняме, че сега Овчаров има обвинявания за умишлена занемареност за Мини " Бобов дол " - за отдаването им на концесия на Христо Ковачки, както и за " Белене " - за нанесени вреди от 193 млн. евро, тъй като като министър е позволил подписване на съглашение сред НЕК и " Атомстройекспорт ", преди да е определен вложител по плана " Белене ".

Помолен да разяснява проблема " Емко " Овчаров съобщи, че този случай и така наречен " Кумгейт " са доста директно свързани тематики, тъй като " това е моделът на ръководство ГЕРБ или Борисов. Той прави каквото си изиска в страната. Защото казусът на " Емко " породи, когато Гебрев реши, че ще става притежател на " Дунарит ". Това всичко се случва със знанието и напътствието на министър-председателя. Бойко Борисов прави каквото си желае и никой не му се бърка, Делян Добрев прави каквото си желае в Хасково и никой не може да му се бърка. ГЕРБ ръководят към този момент толкоз време, че взеха решение, че всички те са началници, а ние сме простаци. Въпросът е по какъв метод страната осребрява активите на КТБ, досега го прави по най-лошия метод. Ще се освободим от тези модели, когато ГЕРБ и Бойко Борисов бъдат свалени от власт. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР