Идва времето, когато старите акумулатори започват да се предават и

...
Идва времето, когато старите акумулатори започват да се предават и
Коментари Харесай

Има задължително условие, което трябва да бъде спазено при смяната на акумулатор

Идва времето, когато старите батерии стартират да се предават и преди настъпване на същинската зима би трябвало да ги сменяем с нови. Сега ще ви разкажем за едно наложително изискване, което би трябвало да бъде спазено при промяната на остарялата батерия с нова.

След като остарялата батерия бъде извадена от двигателното поделение, първото нещо, което би трябвало да извършите, е да ревизирате положението на захранващите проводници и монтажната платформа, върху която ще бъде закрепен новият източник на сила.

Много е значимо тази " плоча “ да бъде изцяло почистена освен от нечистотия, само че и от всички непознати предмети като навити гайки, болтове или камъчета, които инцидентно са рикоширали от колелата в двигателното поделение и са се озовали там. Всяко от тези неща, в случай че се озове под акумулатора, може елементарно да направи дупка в дъното му с всички произлизащи от това последици.

Освен това пръстеновидните накрайници на захранващите кабели също би трябвало да бъдат деликатно тествани. Преди да инсталирате новата батерия, те трябва да бъдат добре почистени от остарялата смазка и всички замърсявания и следи от електрохимична разяждане, ако има такива, би трябвало да бъдат отстранени от накрайниците. Това може да стане бързо посредством шлайфане на клемата извън и от вътрешната страна с елементарна фина шкурка.

Едва след тези наложителни " процедури по разчистване “ можете да продължите да инсталирате новия батерия. Преди това обаче несъмнено би трябвало да ревизирате степента на заряда му, като измерите равнището на напрежение на клемите с мултицет. В идеалния случай би трябвало да бъде почти 12.8 - 12.9 V.

На процедура постоянно се случва нов батерия, платен от магазин след дълъг интервал на предпазване, да показва " напрежение " на равнище от 12.5 - 12.6 волта. По принцип подобен батерия може да се инсталира на колата, но при изискване, че след монтажа му колата ще се движи час-два. Това ще ви разреши да попълните заряда на батерията до мечтаното равнище, написа AutoMedia.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР