Идва нова вълна на COVID-19 и тя няма да ни

...
Идва нова вълна на COVID-19 и тя няма да ни
Коментари Харесай

Проф. Христова за COVID-19: Идва нова вълна и тя няма да ни се размине

Идва нова вълна на COVID-19 и тя няма да ни се размине, предвид на покачващите се случаи. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

По думите ѝ в последните 2 месеца се вижда нарастване на инфектираните от вируса.

" Очакваме този растеж да продължи най-малко в идващите месеци, тъй че може би ще достигнем едни умерено високи стойности на заболеваемост ", означи проф. Христова пред Bulgaria ON AIR.

Хората най-вече се изследват у дома, а някои даже не се тестват, когато са заболели. Скритата заболяемост е мъчно да бъде измерена, само че тя несъмнено надвишава действително обявените случаи, уверена е тя.

" Взеха се някои ограничения от страна на Министерство на здравеопазването, в посока на отпадане на карантина и изолираност, тъй че хората да не се опасяват, че ще бъдат наложително затворени в къщи и от това ще пострада бизнеса им, а да се афишират “, показа проф. Христова. Такива промени у нас към този момент са единствено предложение.

Според нея новите разновидности на Ковид-19 минават много по-леко, като нормално те се характеризират с главоболие, лека хрема, кашлица и пресипнал глас. Въпреки това тя отбелязва, че при хората, с хронични болести, вирусът би могъл да протече по-тежко.

Проф. Христова акцентира, че все още, заболяемостта не е доста висока и не се нуждаем от ограниченията, които са планувани в пандемичен проект.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР