Идеята зад историите (сторитата) в социалните медии като средство за

...
Идеята зад историите (сторитата) в социалните медии като средство за
Коментари Харесай

Идеята на сторитата се разпространява по-бързо от пандемията

Идеята зад историите (сторитата) в обществените медии като средство за шерване на информация и рекламиране се популяризира по-бързо от пандемията. Гигантите Twitter и LinkedIn също към този момент тестват формата, присъединявайки се към Instagram, Snapchat и Фейсбук. С увеличението на потреблението, маркетолозите все по-често употребяват сторитата за органически маркетинг, маркетинг от инфлуенсърите и платена реклама, заяви emarketer.

Колко значими са историите за потребителите?

Повече от четири на всеки 10 консуматори на Instagram в Съединени американски щати и 34% от американските консуматори на Фейсбук са гледали историите на други хора през миналия месец, съгласно изследване от март, извършено с Bizrate Insights. Историите също остават доста известен формат на Snapchat - приложението, което започва наклонността.

Как маркетолозите употребяват истории за органически (неплатен) маркетинг?

Маркетолозите употребяват истории, с цел да демонстрират моменти с по-малко скриптове или подмолни моменти. Те употребяват нещо обикновено като прекарването на пръст по екрана (swiping), с цел да ръководят евентуални клиенти, конверсии и покупки. Според Incite, 36,1% от интервюираните B2C маркетолози смятат краткотрайното наличие (каквото са и историите) за критично-важно за техните маркетингови старания.

Колко значими са историите за инфлуенсърите?

С една дума: значително. Според компанията за инфлуенсър маркетинг Linqia, 83% от маркетолозите в Съединени американски щати възнамеряват да употребяват Instagram Stories за инфлуенсър маркетинг през тази година.

Колко маркетолози употребяват рекламните истории?

През 2019 година 51% от интервюираните от Интерактивното бюро за интерактивна реклама (IAB) маркетолози са употребявали сторитата за реклами, което е повече, по отношение на 42% през 2018 година Повече от 4 милиона рекламодатели във Фейсбук по света са употребявали Story реклами към януари 2020 година, по отношение на 3 милиона през 2019г.

TikTok съперник ли е на историите?

С една дума: Косвено. Видеоклиповете в TikTok не могат да съберат толкоз информация на едно място, както историите. Тези клипове не изчезват и могат да бъдат вградени в истории в други платформи. Но отвесният формат на TikTok, апелът му към основно младежка публика и тясното консолидиране с създателите са допирните точки със сторитата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР