Идеята за заселване на Марс ни звучи все по-реалистична като

...
Идеята за заселване на Марс ни звучи все по-реалистична като
Коментари Харесай

Три нощувки на Марс

Идеята за заселване на Марс ни звучи все по-реалистична като слушаме проектите на хора като Илон Мъск. Все още и те обаче се чудят и маят по какъв начин тъкмо да основат подобаващи условия за живот на Червената планета.

А в случай че на нас не ни се чакат десетилетия, с цел да бъдем измежду първите туристи, стъпили на Марс, към този момент и на Земята има място, което да ни даде сходно прекарване .

В регион на Кантабрия, самостоятелна област в Северна Испания, където до неотдавна главната забележителност са дълбоките пещери, откри своето място интерпланетарната организация Astroland.
 Снимка 439488

Част от нея е Ares Station - теоретичен галактически център, който имитира суровите условия на Червената планета . Основната концепция на комплекса е проучване на това по какъв начин те въздействат на човешкия организъм и по какъв метод бихме могли да се пригодим.
 Снимка 439486

За задачата една от пещерите с дължина към километър и половина и височина близо 60 метра е трансформирана в напълно изолирана от външния свят област, пресъздаваща живота на Марс.
 Снимка 439485

И имаме опцията да прекараме в нея три дни и три нощи против сумата от 6050 евро . Те са предшествани от триседмична онлайн подготовка, а прекарването с провежда в съдействие с TripAdvisor.
 Снимка 439487

Първата експедиция е извършена сполучливо от учените от Astroland, а в идващите няколко месеца ще се проведат още пет с по 10 запалянкото. Всеки от тях получава костюм за астронавти, основан по размер, както и комплекти за оцеляване.
 Снимка 439484

 Как би ни се отразило пътешестване до Марс
Как би ни се отразило пътешестване до Марс

Готов ли е човешкият организъм за дълбокия космос

Пещерата е оборудвана с всевъзможна техника, която да следи протичащото се в нея и да събира информация, която ще послужи за следващи проучвания. Освен това, в нея има самостоятелни системи за произвеждане на вода, 3D принтери, кухня, зона за отдих, фитнес зала и избавителни капсули.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР