Идеята за присъединяване на Австралия към Асоциацията на народите от

...
Идеята за присъединяване на Австралия към Асоциацията на народите от
Коментари Харесай

Индонезия подкрепя идеята за присъединяването на Австралия към АСЕАН

Идеята за присъединение на Австралия към Асоциацията на народите от Югоизточна Азия бе подкрепена от президента на Индонезия Джоко Уидодо, отбелязва английският вестник Гардиън, представен от организация Фокус.

„ Мисля, че това е добра концепция ", означи Уидодо в изявление, оповестено в петък, в навечерието на среща на върха на АСЕАН в Сидни. Индонезийският държавен глава разясни, че участието на Австралия в организацията ще способства за по-голямата икономическа и политическа непоклатимост на района.

На собствен ред министър-председателят на Австралия Малкълн Търнбул, разяснявайки изявлението на Уидодо, съобщи, че би разискал въпроса с него, несъмнено, в случай че индонезийският президент го повдигне.

По-късно в петък Търнбул ще открие специфична среща на върха в Сидни, на която ще участват 10-те водачи на държавите-членки на АСЕАН. „ Срещата на върха отбелязва доближаването на връзките на Австралия с Югоизточна Азия ", акцентира австралийският министър председател в навечерието на събитието.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР