Идеята за квантовите компютри се ражда още в средата на

...
Идеята за квантовите компютри се ражда още в средата на
Коментари Харесай

Какво да знаем за квантовите компютри

Идеята за квантовите компютри се ражда още в средата на предишния век, само че едвам през 80-те учените подхващат по-мащабни разработки в тази тенденция.

Истината е, че основаването на квантов компютър може би ще донесе на човечеството най-големият софтуерен скок, който в миналото сме виждали.

И макар че интуитивно си представяме, че квантовите машини ще са доста по-бързи и мощни от актуалните компютри, обстановката не е толкоз черно-бяла.

Квантовите компютри извършват избрани тежки и огромни калкулации, на които естествените компютри надалеч не са способни.

Важно е да отбележим, че няма и смисъл да спестяваме пари занапред, тъй като надали ще можем да се сдобием с сходен компютър.

Квантовата технология ще разреши основаването на доста по-издръжливи акумулатори за коли да вземем за пример, както и големи скокове в региона на химията и медицината.

Истината е, че не е ясно по кое време и дали въобще ще успеем да създадем квантов компютър, само че несъмнено в тази посока има придвижване на финанси. Компании като Гугъл, IBM и даже JP Morgan влагат големи суми за развиването на технологията, като единствено за 2017 година в тази ниша са налети над 270 милиона $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР