Идеята на здравословните палачинки е да са леки и да

...
Идеята на здравословните палачинки е да са леки и да
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Овесени палачинки

Идеята на здравословните палачинки е да са леки и да не натоварват стомаха, само че въпреки всичко да са хранителни, с цел да зареждат тялото ви със сили и сила. Точно за това в множеството от тях се употребяват овесени ядки или трици, които да заместят бялото брашно, написа lechitel.eu. Ето по какъв начин да ги приготвите.
Необходими артикули:
Чаша и половина овесени трици

3 яйца

1 кофичка кисело мляко

лъжичка сода и щипка сол
Начин на подготвяне:
Ако разполагате единствено с овесени ядки, просто ги смелете авансово в блендер или с пасатор, до момента в който станат ситни и фини като брашно. Содата сложете в киселото мляко. Вече може да забъркате всички съставки до приемането на хомогенна примес.

Следващата стъпка е печенето. Ако има по какъв начин използвайте тиган с незалепващо покритие, с цел да не е нужно да слагате лой. В противоположен случай – просто се старайте да намазнявате тигана напълно леко.

Ако желаете палачинките ви да добият още по-приятен усет, намачкайте един банан и го прибавете към цялата примес. Отново разбъркайте, тъй че не остане на бучки. Имайте поради, че от това количество примес ще извършите към 10 палачинки, тъй че умерено си гарантирате закуската за цяла седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР