Идеята на подобен продукт е да пази потребителите, докато спят

...
Идеята на подобен продукт е да пази потребителите, докато спят
Коментари Харесай

Нов бизнес: Маски срещу разблокиране на iPhone X

Идеята на сходен артикул е да пази потребителите, до момента в който спят

С тази маска за лице потребителите на iPhone X могат да се защитят от разблокиране на устройството по време на сън

Една от най-забележителните характерности на новия iPhone X е технологията за различаване на лицето на потребителя, известна като Face ID. Тя, несъмнено, повдигна съществени въпроси, свързани с надеждността и сигурността на потреблението й.

Китайски онлайн търовец бързо се възползва от опасенията на потребителите. В интернет магазина Taobao към този момент се продава специфична маска, която може да да отбрани потребителя от опити за разблокиране на iPhone X благодарение на неговото лице – да вземем за пример, когато спи.
още по тематиката
Очевидно, маската с цена към 15 $ в началото е имала друго предопределение, само че в този момент в нейното изложение търговецът натъртва на опцията да защищити притежателите на iPhone X от разблокиране на смарт телефона без тяхното познание.

При показване на юбилейния модел при започване на седмицата Apple увери, че, с цел да сработи технологията Face ID, потребителят би трябвало просто да огледа в скенера за различаване на разположение. Но по време на самата презентация, старши вицепрезиденът Крейг Федериги не съумя от първия път да разблокира iPhone X с лицето си.

Поради огромния медиен звук към този случай, Apple излезе с пояснение, че в началото Face ID се е пробвала да разпознае лица на чиновници на компанията, които са подготвяли iPhone X за презентацията. След няколко несполучливи опита да разпознае лицето на Федериги, смарт телефонът предстоящо изиска въвеждане на ключова дума.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР