Идеята е на амбициозен екип от завода на MINI в

...
Идеята е на амбициозен екип от завода на MINI в
Коментари Харесай

Наелектризиращо презареждане: classic Mini поема към бъдещето

Идеята е на упорит екип от завода на MINI в Оксфорд, в този момент устойчивата наслада от шофирането поема към бъдещето в един типичен автомобил. Електромоторът за оригинала съчетава традициите с ориентираните към бъдещето технологии – изцяло в духа на кръговата стопанска система.

Ако през днешния ден Алек Исигонис можеше да сътвори отначало classic Mini, то иконичният дребен автомобил сигурно би бил задвижван от електромотор. Все отново показаният през 1959 година оригинал е основан по време на нефтената рецесия и е основан на концепцията за икономисване на гориво и транспортиране на четири пасажера и техния багаж върху минимална повърхност. Принципът на изобретателното оползотворяване на пространството и насладата от шофирането, залегнал в тази хрумвания, и до през днешния ден свързва MINI с първичните показа на конструктора Исигонис. Проектът MINI Recharged дава опция историята на classic Mini да бъде преразказана по изключително резистентен метод през 21-ви век.

Преработката на класическите модели на марката към електрическо задвижване съчетава обичайните добродетели с ориентираните към бъдещето технологии. Идеята се появява още преди английският премиум производител да предложи изцяло електрически модел с MINI Cooper SE (среден разход на електрическа енергия:17,6 – 15,2 кВтч/100 км съгласно WLTP; CО2 излъчвания (комбинирани): 0 г/км). През 2018 година е основано classic Mini Electric и е показано на New York Auto Show. Реакциите са толкоз позитивни, че амбициозният екип от завода на MINI в Оксфорд създава проект за предложение на съответните модификации на клиенти, които имат classic Mini.

За да бъде комбинирана обичайна наслада от шофирането със задвижване с нулеви местни излъчвания, бензиновият мотор на classic Mini се заменя с съвременно електрическо задвижване. При преработката към MINI Recharged в структурата на автомобила не правят необратими промени. Щадящото отношение към историческото завещание е значима част от концепцията. Благодарение на това е допустимо след това classic Mini да бъде възобновено в истинското си положение. За тази цел истинският мотор на всеки автомобил се отбелязва и се съхранява в склад. Благодарение на това при възможна противоположна трансформация той може още веднъж да бъде инсталиран на classic Mini.

„ Това, което екипът във Англия създаде, резервира характера на classic Mini и разрешава напълно електрическа наслада от шофирането за неговите почитатели. С MINI Recharged ние свързваме предишното с бъдещето на марката “, споделя Бернд Кьорбер, началник на марката MINI. С MINI Recharged виталният цикъл на автомобила може да бъде стабилно продължен. Защото даже при положение на щета на мотора, classic Mini към този момент може да бъде избавено и изпратено на странствуване във времето, което води притежателя му както в предишното, по този начин и в бъдещето.

Задвижването е поверено на съвременен електромотор с мощ до 90 кВт, който форсира електрифицираното classic Mini за към 9 секунди от 0 до 100 км/ч. Енергията се обезпечава от високоволтова батерия, която може да бъде зареждана с мощ до 6,6 кВт и обезпечава планиран пробег от към 160 километра. Освен това, като част от MINI Recharged, всяко електрифицирано classic Mini получава присъщия централен апарат, който е прочут от ранните дни на класическия автомобил, който в допълнение към скоростта в този момент демонстрира и температурата на задвижването, определената предавка и оставащия пробег.

Феновете на classic Mini, които мечтаят за наслада от шофирането с нулеви местни излъчвания с MINI Recharged, не би трябвало да пререгистрират автомобила си след модификацията. Но преживяването при шофиране се трансформира за тях - и то освен поради към този момент съвсем безшумното шофиране. Със своята електрифициран класик те могат да стигнат до места, които преди са били недостъпни. Благодарение на чисто електрическото си задвижване, класическият Mini може да вземем за пример да се движи в екологичните зони на доста огромни градове. И оригиналът към този момент може още веднъж да бъде част от градския пейзаж на Оксфорд Стрийт или Пикадили Съркъс в столицата на Англия Лондон, без водачът да би трябвало да заплаща авансово екологична такса.

MINI Recharged се вписва изцяло в бъдещата тактика на марката, която включва и аспекта на кръговата стопанска система. Тъй като не се създава нов автомобил за този план, насладата от шофирането на утрешния ден се основава от обичайните наличия. По този метод може да стартира втори, изключително резистентен авто живот за доста classic Mini. Докато съвсем всяко пето ново MINI към този момент има електрифицирано задвижване, любовта към класическите коли на марката също се трансформира в преживяване с нулеви местни излъчвания, което свързва предишното и бъдещето.

Уникалното Upcycling на classic Mini се прави извънредно във Англия. Всеки модифициран автомобил е номериран самостоятелно, което го трансформира в уникат. „ Индивидуалността също играе значима роля с MINI Recharged “, споделя Себастиан Бюшел, началник на MINI Global Brand Management. „ Въз основа на classic Mini постоянно са създавани неповторими коли и същински творби на изкуството на колела. Ето за какво за бъдещето е планувано съдействие с известни художници, чиято креативност ще бъде изразена в доста особено проектирани classic Mini от гамата MINI Recharged. ”

*Източник: www.mini.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР