Идентифицирани са телата на три жертви – двама мъже и

...
Идентифицирани са телата на три жертви – двама мъже и
Коментари Харесай

МВР: Идентифицирани са три жертви след наводненията по Черноморието

Идентифицирани са телата на три жертви – двама мъже и жена, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в систематизирана информация за подхванатите дейности на територията на засегнатите от наводнението обитаеми места. Няма нови сигнали за изчезнали хора. Заради преливане на река Велека към сегашния миг няма достъп до Синеморец.

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас контролират придвижването по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към сегашния миг няма достъп до Синеморец. Органите на реда реализират и линеен надзор за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите реализират и надзор по отношение на развалена или унищожена благосъстоятелност на жители, за недопускане на мародерски дейности. Служителите на зонално жандармерийско ръководство в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от подпомагане.

Екип на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Бургас, дружно с непринудено формирование от Пловдив, по Закона за отбрана от бедствия освобождават пътя за село Фазаново, посредством изрязване и пренасяне на дървета и клони, както и ревизират проходимостта на пътя. Екипи огнеборци реализират отводнителни дейности в с. Лозенец и къмпинг „ Оазис “. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват следено вода от два язовира в Лозенец, за недопускане на преливането, а водолази търсят по море и наоколо до сушата разнообразни рискови предмети, отнесени от придошлата вода. Пожарникари вземат участие и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в обезпечаването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в село Кости и оказват подпомагане на локалното население, оповестиха още от Министерство на вътрешните работи. 

Гранично-полицейски транспортен съд е в акваторията на Царевския залив за подкрепяне на дейностите по търсене и избавяне. 

Премиерът Николай Денков разяснява по-рано, че обстановката по Черноморието след наводненията се възстановява. Постепенно пътищата стават проходими и е обезпечено всичко належащо, с цел да не бедстват хората. Наред с институциите, през днешния ден се включват и доброволците, координирано с спешния щаб, уточни още министър председателят.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР