Идентифицирана е 16-годишната германка, заловена заедно с жените бойци на

...
Идентифицирана е 16-годишната германка, заловена заедно с жените бойци на
Коментари Харесай

Идентифицираха 16-годишната германска джихадистка, открита в Мосул

Идентифицирана е 16-годишната германка, хваната дружно с дамите бойци на Ислямска страна в иракския град Мосул, потвърдиха представители на немската провинция Саксония, представени от ДПА и Асошиейтед прес.

Прокуратурата в град Дрезден, столица на източната провинция, удостовери, че момичето е било разпознато и получава помощ от немското посолство в Ирак.

Името на момичето е Линда В., оповестява АП.

Екстремистите от Ислямска страна бяха прогонени от втория максимален иракски град Мосул по-рано този месец след тежка акция, получила поддръжката на Съединени американски щати. Голяма част от града е в руини, напомня ДПА.

Дни откакто си върнаха града, иракските сили за битка с тероризма задържаха 20 джихадистки от тунел, открит под Стария град на Мосул. Появиха се известия, че измежду тях има немска тийнейджърка, напомня ДПА. Дрезденската прокуратура отхвърли да удостовери това, отбелязва АП.

Смята се, че 16-годишното момиче е от дребния град Пулшниц, ситуиран на североизток от Дрезден и е изчезнала през 2016 година, малко откакто приела исляма. Вероятно е поддържала контакти по интернет с поддръжници на Ислямска страна, оповестява ДПА. Прокуратурата отхвърли да удостовери тази информация, както и дали тя се е била на страната на групировката, наблягайки, че нямат информация за нея след идването й в Истанбул преди година, оповестява АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР