Идентифицираха шофьора на минивана-убиец от Барселона, информира НОВА. Юнес Абуякуб

...
Идентифицираха шофьора на минивана-убиец от Барселона, информира НОВА. Юнес Абуякуб
Коментари Харесай

Идентифицираха шофьора на минивана-убиец от Барселона

Идентифицираха водача на минивана-убиец от Барселона, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Юнес Абуякуб е карал минивана, който уби 14 и рани над 120 души на бул. " Ла Рамбла " в Барселона. Това удостовери министърът на вътрешните работи на Каталуния Жоаким Форн в изявление за радио " Каталуния ". 

Засега Юнес към момента се търси от органите на реда. 

По думите на министър Жоаким Форн че няма индикации Юнес да е напуснал Испания, макар че преди дни се появи информация, че мароканецът може да е избягал във Франция. 

23-годишният мароканец Юнес Абуякуб няма предходни престъпни прояви, свързани с терористични групи, нито попада в полицейските архиви като вероятен джихадист. Той обаче е бил част от клетка, планираща да нападна в Каталуния. В нея са членували 12 души - пет от тях бяха убити от полицията м Камбрилс, а други двама починаха при детонацията в къща в Алканар (Тарагона) на 16 август. Всички младежи в групата са били на възраст сред 17 и 34 години и от марокански генезис. А братята Дрис и Муса Оукабир, както и братята Омар и Мохамед Хикхами са живели в една и съща постройка на улица " Антонио Гауди " в Рипол (община Хирона). 

Основната догадка на служителите на реда е, че Юнес самичък е подхванал офанзивата в Барселона, в която бяха убити 14 души, а над 120 други от 35 страни бяха ранени. Смята се, че той се е възползвал от суматохата на хората, с цел да избяга през пазара " Бокерия " и е стигнал до метростанцията в зоната на университета. 

Следователите поддържат и хипотезата, съгласно която терористът може би е обвързван с случая на бул. " Диагонал ", където почина един мъж.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР