Идеално чиста, с приятен свеж аромат и неограничен комфорт -

...
Идеално чиста, с приятен свеж аромат и неограничен комфорт -
Коментари Харесай

7 модерни почистващи средства, които са много опасни

Идеално чиста, с прелестен пресен мирис и безграничен комфорт - такава къща е задачата на всяка стопанка. Въпреки това, последните изследвания на учени демонстрират, че постоянното разчистване е нездравословно за здравето.

По-точно, детергентите и почистващите препарати, както и някои устройства, без които не може и да помислим за разчистване, засягат белите ни дробове по същия метод като цигарите.

Вижте какво е толкоз рисково при почистването с съвременни средства като прахосмукачката.

Течни

Смята се, че при използването на уредите за миене на съдове е допустимо да човек " изяде: към 1 мг перилен препарат дневно. Компонентите на такива сътрудници оказват негативно влияние върху стомашно-чревния тракт и се отделят от тялото относително постепенно. Затова е доста по-добре да се употребява сода за самун за разчистване на съдове, изключително за чаши и чаши. Освен това тя не оставя никаква миризма.

Средства за миене на прозорци

За да се подсигурява, че върху стъклата няма петна, към множеството почистващи средства за прозорци се прибавя амоняк. Този съставен елемент е мощно провокиращ за кожата, очите, гърлото и белите дробове, увреждайки лигавицата и дихателните пътища. Друг съставен елемент на битовата химия за прозорците е фталат, който не въздейства доста добре на репродуктивната функционалност при мъжете. Много по-евтино и по-безопасно е да употребявате алкохол или оцет за разчистване на стъклени повърхности. И всевъзможни следи могат да бъдат отстранени с хартия.

Средства за разчистване на тръби

Най-ефективното средство за премахване на запушвания в тръбите са препарати на основата на натриев хидроксид. Тази алкална киселина е извънредно рискова, защото токсичните изпарения могат да причинят раздразнение на лигавицата на белите дробове и контактът им с кожата може да аргументи тежки изгаряния. Следователно, когато употребявате такива препарати, не забравяйте да носите гумени ръкавици и маска.

Прах за пране

Често срещано събитие са алергични реакции на кожата и дихателната лигавица. Сега на пазара има доста по-безопасни прахове за пране. Но въпреки всичко нещата би трябвало да бъдат преплакнати още веднъж, в случай че е належащо. Специалистите по спално долни дрехи ви поучават да перете на всеки 2 седмици. Суичъри и ризи могат да се носят няколко дни поред. Честотата на пране на костюми зависи от тъканта.

Освежители за въздух

Те са неразрешени за астматици, само че даже и за здрави хора, носят заплаха. Освежителите предизвикват мигрена, затруднено дишане, раздразнение на лигавиците, дерматит. Остри проблеми се демонстрират при деца под формата на чести болки в ушите и неврологични аномалии. Приятният мирис в къщата може да се реализира благодарение на портокали, цветя, подправки и разнообразни натурални етерични масла. Просто не злоупотребявайте с тамян. Най-добре е да не забравяте да проветрите помещението.

Хлорсъдържащи субстанции

Повечето битови химикали съдържат хлор. Когато влезе в организма вследствие на дишане, преглъщане или контакт с кожата, той реагира с вода и образува киселина, която поврежда клетките. Експертите поучават, в случай че е допустимо, да се откажете от съдържащи хлор артикули, и в случай че се употребяват, проветрете помещението добре и носете ръкавици и маска.

Прахосмукачка

Лоялният асистент на всички домакини не е толкоз добър, колкото наподобява. Австралийско изследване демонстрира, че множеството прахосмукачки освобождават прахуляк и бактерии във въздуха. Това води до разпространяване на инфекции и предизвиква алергии. Ето за какво, не е належащо да се спестят пари при закупуването на висококачествена прахосмукачка, като се избират модели с тънък филтър.

Ние разбираме, че в актуалния свят спестяването на време е от огромно значение, по тази причина е невероятно изцяло да се заменят всички битови химикали с естествени домашни средства. Но когато е допустимо се пробвайте да употребявате по-рядко средства с нападателни съставни елементи. И постоянно се придържайте към ограниченията за сигурност: не допускайте контакт с кожата при разчистване с битови химикали, проветрете помещението по време на почистването и пийте доста чиста вода.

По-добре е да се прави нормалното мокро разчистване на пространствата по-често без потреблението на разнообразни средства. И да се употребяват домашен химикали единствено в случаите, когато е невероятно да се направи без него. Например, с цел да почистите банята и плочките в кухнята.

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР