Идат геомагнитни бури – вижте кога. Вероятност за геомагнитни бури

...
Идат геомагнитни бури – вижте кога. Вероятност за геомагнитни бури
Коментари Харесай

Идат геомагнитни бури – вижте кога


Идат геомагнитни стихии – вижте по кое време. Вероятност за геомагнитни стихии към края на седмицата. Слънцето ще влияе повече върху Земята към 5-7 юли.
Снимка: НАСА
В края на месец юни имаше няколко дни с геомагнитни разстройства, породени от слънчевия вятър – потокът енергийни частици, който дефинира галактическото време. Началото на юли към този момент се обрисува относително умерено откъм слънчево влияние.

Според прогнозите на центровете за проучване на слънчевата интензивност в Съединени американски щати, Англия и Русия разстройства и възможност за слаби геомагнитни стихии (от степен G1 – Кр5) има след 5 юни.

Вероятна причина за такова влияние са петната върху Слънцето. Те ясно личат върху настоящата фотография от роботизирания уред на НАСА и Лабораторията за слънчева динамичност.
Снимка: НАСА
Астрофотографът от Турция Сенал Санлъ показа впечатляващ колаж със слънчевите петна от 1 до 30 юни тази година.

Много от тях предизвикаха слаби и междинни геомагнитни стихии, които бяха регистрирани и по нашите географски ширини. Забележете по какъв начин петната са съсредоточени в двете области към приблизителния слънчевия екватор.

А частици от горските пожари в Канада през последните десетина дни доближиха и Северозападните райони на остарелия континент. Засега няма заплаха нечистият въздух да продължи и към Югоизточна Европа.

Но нюйоркчани видяха оранжев нюанс на съвсем цялостната Луна в нощта на 30 юни. Красивата фотография беше снимана в „ града, който в никакъв случай не спи “ от астрофотографа Филип Смит.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР