ID.2all, електрическият заместител на Golf, влиза в производство през 2024

...
ID.2all, електрическият заместител на Golf, влиза в производство през 2024
Коментари Харесай

Volkswagen подготвя електрическо „Polo” с цена под 20 000 евро


ID.2all, електрическият сурогат на Golf, влиза в произвеждане през 2024 година
(снимка: Volkswagen)

Германският авто колос Volkswagen удостовери курса си към електрификация с нов модел за 25 000 евро, показан през вчерашния ден. Освен това компанията разгласи, че приготвя електрически автомобил за по-малко от 2 0 000 евро.

Компактният хечбек ID.2all се нарежда като електрически сурогат на Golf. Моделът ще се създава в Испания от 2025 година на цена от 25 000 евро за европейски клиенти.

Но ID.2all няма да е най-малкият и най-евтиният EV в гамата на Volkswagen. Компанията приготвя още по-компактен ID.1 за Европа и други пазари, който ще се трансформира в самобитен електрически правоприемник на Polo.

Цената му в първичната настройка няма да надвишава 20 000 евро, а тяговата батерия с потенциал 57 kWh ще обезпечава пробег до 402 км по цикъла WLTP. Очевидно този хечбек ще се създава под марките Skoda и Cupra, които са известни в Европа.

Представеният през вчерашния ден ID.2all употребява платформата MEB+ в композиция с литиево-желязо-фосфатна батерия. Компанията дава обещание пробег от към 450 км по цикъла WLTP, с опция за възобновяване на батерията от 10% до 80% за 20 минути.
още по темата
Volkswagen към момента не е удостоверил дали ID.2all ще може да се зарежда на експресни станции 170kW, само че платформата MEB+ е проектирана за тях. Вграденото зарядно устройство е с мощ 11 kW.

За разлика от своите прародители със задвижване на задните колела във версия с един мотор, по-компактният ID.2all идва със задвижване на предните колела. Електрическият мотор с мощ 223 к.с., ситуиран на предната ос, ще разреши на автомобила да форсира до 100 км/ч за по-малко от 7 секунди. Максималната скорост ще бъде лимитирана до 160 км/ч.

Новият ID.2all има минималистичен интериор с безкомпромисна ергономичност
(снимка: Volkswagen)

Задвижването на предните колела също ще обезпечи повече място откъм гърба. При обща дължина на каросерията от 4050 мм, междуосието ще бъде 2600 мм, а места за предпазване на багаж ще има и под краката на пасажерите откъм гърба. Там, да вземем за пример, ще могат да се съхраняват кабели за зареждане.

Паспортният размер на багажника от 440 литра може да бъде повишен до 1330 литра посредством прегъване на задните седалки, а вътре в кабината ще могат да се транспортират предмети с дължина до 2200 мм посредством прегъване на облегалката на предната пътническа седалка.

Минималистичният интериор на предния панел е праволинеен във връзка с ергономичността – на кормилото, който е полегат по хордата, има спомагателни контролни бутони с колелца за приплъзване през детайлите на менюто. Под централния екран с диагонал 12,9 инча е ситуиран климатичният контролер с нормалните физически бутони.

Таблото пред очите на водача е сменено с 10,9-инчов екран. В долната част на централната подпора има огромен въртящ се селектор, виновен за избора на режими на шофиране.

Електрическият ID.2all идва със задвижване на предните колела
(снимка: Volkswagen)

Общо до 2026 година Volkswagen чака да пусне 10 нови модела електрически транспортни средства, като тази година ще се появи обновеният ID.3, версията с дълга база на минивана ID.Buzz и флагманът ID.7. До 2026 година концернът дава обещание да показа електрически правоприемник на известния кросоувър Tiguan.

Всеки пети нов автомобил Volkswagen, продаден в света от 2025 година, ще би трябвало да се движи извънредно с електрическа двигателна сила, а до 2030 година делът на електрическите транспортни средства на компанията ще доближи 50% в световен мащаб и 80% в Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР