IBM излиза от бизнеса с лицево разпознаване на фона на

...
IBM излиза от бизнеса с лицево разпознаване на фона на
Коментари Харесай

IBM се отказва от бизнеса с лицево разпознаване

IBM излиза от бизнеса с лицево различаване на фона на всеобщите митинги в Съединени американски щати. Компанията излиза и с кардинална позиция, че е срещу потреблението на такива технологии за расово профилиране или всеобщо следене, оповестиха международните организации.
Позицията против системите за различаване на разположение, които евентуално биха могли да се употребяват против малцинства или да нарушават човешките права, е изразена от основния изпълнителен шеф на компанията в писмо до Конгреса на Съединени американски щати, посочи Франс прес.
Ай Би Ем стопира да се занимава с производството и предлагането на програмен продукт за лицево различаване или разбор за общи цели, написа Арвинд Кришна.

Той акцентира, че компанията е срещу потреблението на такива технологии за всеобщо следене и расово профилиране и приканва за нови федерални правила, с които полицията да бъде по-отговорна за нерегламентираното си държание, добавя Ройтерс. Кришна приканва да стартира народен разговор дали и по какъв начин да се употребява тази технология от локалните правоохранителни органи.
Решението на компанията е оповестено в миг, когато Съединени американски щати са обхванати от митинги поради гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, породена от бял служител на реда по време на арест в Минеаполис, показва Българска телеграфна агенция.
Според Си Ен Би Си подразделението за лицево различаване на Ай Би Ем не носи обилни доходи. Източник, осведомен с въпроса, сподели пред Ройтерс, че решенията за продуктите за лицево различаване са взети в продължение на месеци.
Компанията към този момент не създава, не основава, не изследва и не продава артикули за лицево различаване в приложно-програмен интерфейс или под друга форма. Визуалната технология на Ай Би Ем ще бъде лимитирана до образно засичане на обекти, а не за лицев разбор и идентификация, уточни източникът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР