Ибин У ликува с трофея на турнира на твърда настилка

...
Ибин У ликува с трофея на турнира на твърда настилка
Коментари Харесай

Сефте: Китаец с титла от АТР

Ибин У ликува с трофея на шампионата на твърда настилка в Далас (САЩ) с награден фонд 737 170 $, ставайки първият китаец, който печели купа от шампионатите на АТР.

Той надигра в завладяващ край Джон Иснър (САЩ) след поврат и три тайбрека с 6:7(4) 7:6(3), 7:6(12), а дуелът продължи повече от три часа.

Преди миналата седмица нито един китайски тенисист не бе достигал до край на равнище АТП в професионалната епоха или реализирал победа над противник от топ 10, а Ибин У направи и двете. На полуфиналите той надигра осмия в международната класация Тейлър Фриц.

„ Написах история за моята страна и за моя дом “, сподели У на церемонията по награждаването. „ Гордея се със себе си. Искам да изкажа особени благодарности към почитателите и моя екип за поддръжката. Нямаше да съумея без вас “, добави китайският представител.

23-годишният Ибин У трябваше много да се потруди, с цел да преодолее американеца Иснър, който осъществя 44 аса и имаше мачбол при 6:5 гейма във втория сет, както и три в тайбрека на третия, когато повеждаше с 8:7 и 10:9

„ Не знам колкото мачбола имах, само че съм сигурен, че бяха много. Заклевам се, че на няколко пъти помислих, че съм спечелим мача. Спортът може да е жесток. Той е страховит гений ", разяснява американецът след финала.

У става и едвам вторият китаец, който влиза в топ 100 при мъжете и към този момент е 58-и в международната класация. През април предходната година той бе отвън първите 1000.

Яник Синер завоюва купата на шампионата в зала в Монпелие от сериите АТП 250. Във финала италианският тенисист надигра американеца Максим Креси със 7:6(3), 6:3 за час и 36 минути игра. За Синер, който е повторен първенец в София, това е първа купа за годината и седма в кариерата.

Поставеният под номер 2 в схемата нямаше особени усложнения в мача, като единственият сериозен миг за него бе в средата на първия сет, в който трябваше да отрази три поредни точки за пробив при 0:40. След като мина това тестване, Синер пое цялостен надзор над мача. Той поведе с 4:0 точки в тайбрека и това му обезпечи спечелването на първата част на мача.

Във втория сет Креси и Синер печелеха относително елементарно подаванията си, само че в осмия гейм пред италианеца се откриха първите две благоприятни условия за пробив в мача и от втория път той съумя да доближи до първия брейк в мача.

За успеха си в шампионата в Монпелие Синер ще вземе 250 точки за международната класация, с които ще се изкачи до номер 14 в международната класация, както и 85 605 евро от наградния фонд от 562 815 евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР