ИАНМСП ще стартира приемането на проектни предложения за предоставяне на

...
ИАНМСП ще стартира приемането на проектни предложения за предоставяне на
Коментари Харесай

ИАНМСП стартира 13-та сесия на Национален иновационен фонд с облекчена процедура по кандидатстване през месец юли

ИАНМСП ще започва приемането на планови оферти за даване на безплатна финансова помощ до 500 000 лв. за план в границите на 13-та сесия на Националния иновационен фонд по схемата „ Подпомагане на научноизследователската и развойна активност на предприятията и организациите за научни проучвания и разпространяване на познания ” през месец юли.

Това стана ясно в границите на съвещание на УС на НИФ, като бе взето решение всички дейности, свързани с кандидатстване, оценка, отчитане и следващ мониторинг на плановите оферти по 13-та конкурсна сесия на НИФ, чийто общ бюджет възлиза на близо 5,5 милиона лв., да се правят посредством потребление на платформата на Системата за ръководство на националните вложения /СУНИ/ към Министерски съвет.

Процесът по кандидатстването ще бъде приспособен към СУНИ, за да се улеснят претендентите, като управлението НИФ осведоми, че тазгодишната сесия ще даде доста по-облекчена процудера по кандидатстване с помощта на модифицираните по форма и наличие фомуляри за подаване на планови оферти. Наред с това са планувани и редица други облекчения за обезпечаване на по-лесен и необятен достъп за кандидатстване и облекчение при следващо администриране на процеса.

ИАНМСП приканва всички заинтригувани лица да наблюдават формалните осведомителни канали на Агенцията в интернет на www.sme.government.bg, и, където навреме ще бъде оповестена информация по отношение на съответните периоди и условия за кандидатстване.

В своите предишни 12 конкурсни сесии Фондът финансира развиването на над 500 плана с близо 100 милиона лв. в областта на четирите предпочитани оси на Фонда: осведомителните и информационните технологии, мехатрониката, биотехнологиите, креативната и развлекателната промишленост и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР