ИА Главна инспекция по труда (ИА ГИТ) се включва в

...
ИА Главна инспекция по труда (ИА ГИТ) се включва в
Коментари Харесай

Инспекцията по труда се включва в кампанията заплатата в плик

ИА " Главна ревизия по труда " (ИА ГИТ) се включва в обичайна акция на Националната организация за приходите (НАП) за предварителна защита на недекларирания труд в морските курорти. Освен за работа без трудов контракт, взаимните екипи ще наблюдават и дали работещите се обезпечават върху действителната си заплата или получават част от възнаграждението си в плик.

От Инспекцията по труда припомнят на служащите и чиновниците, че писменият трудов контракт, регистриран в Национална агенция за приходите, пази в най-пълна степен трудовите и осигурителните им права. В случай че те бъдат обезпечавани върху по-нисък от действителния приход и върху по-малко часове от реалнополаганите, те биха получавали по-ниски компенсации в интервалите, когато останат без приходи. Има риск и въобще да нямат право на обезщетение, а в бъдеще и на пенсия, поради недостигащ застрахователен стаж.

Работниците могат да обмислен загубите си благодарение на калкулатора на уеб страницата: www.zaplatavplik.bg, като вкарат заплатата, на която се обезпечават и тази, която действително получават. Чрез личен идентификационен код на Национална агенция за приходите могат да ревизират дали трудовият им контракт е регистриран, както и върху какъв приход се обезпечават.

ИА ГИТ към този момент започва и своя акция за предварителна защита на недекларирания труд във всичките му форми в сезонни обекти, които са разпознати като високорискови във връзка с потреблението му. https://www.gli.government.bg/bg/node/12585

Повече информация за рисковете при работа без трудов контракт или при фиктивни условия е оповестена в уеб страницата на Агенцията е оповестена в уеб страницата на Агенцията https://www.gli.government.bg/bg/node/12424, припомня Българска национална телевизия.

В същата информация можете да разберете и по какъв начин да ревизирате дали има риск да работите недекларирано посредством специфичния програмен продукт, основан по трансграничния план " Сътрудничество за почтени условия на труд “ („ Cooperation for decent work “), финансиран от Фонда за двустранни връзки по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР