И за предстоящите избори медиите няма да имат право да

...
И за предстоящите избори медиите няма да имат право да
Коментари Харесай

ЦИК забрани да се оповестяват данни от екзитполове в деня на вота

И за идните избори медиите няма да имат право да афишират предварителни данни от социологически изследвания и екзитполове, преди да е завършил изборният ден, реши ЦИК.

Резултатите от изследванията “на изхода ” се оповестяват не по-рано от 20 ч на изборния ден, препотвърди старите правила ЦИК и още веднъж забрани оповестението на данни, преди да е завършило гласуването на 2 април, под каквато и да е форма, оповестява 24 часа

Социологическите организации, които желаят да правят екзитполове в изборния ден, би трябвало да се записват до 25 март. В деня на вота анкетьорите са длъжни да носят единствено отличителни знаци, одобрени от ЦИК.

Те обаче няма да могат да правят социологически изследвания директно пред изборните секции - би трябвало да работят на разстояние минимум 3 метра от изхода на помещението, в което се гласоподава.

При отваряне на изборните кутии и при определяне на резултатите от гласуването в изборното помещение може да участва по един анкетьор от записана социологическа организация, реши още ЦИК.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР