И вторият национален доставчик на услуги, който подписа договори с Агенция Пътна

...
И вторият национален доставчик на
услуги, който подписа договори с Агенция
Пътна
Коментари Харесай

Втори доставчик на услуги премина успешно тестовете за оперативна съвместимост с тол системата

И вторият народен снабдител на услуги, който подписа контракти с Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) по новите Общи условия – „ Конкорд Смарт Инфраструктура “ АД, мина успешно интеграционните проби от край до край за оперативна съгласуемост с електронната система за събиране на пътни такси за изминато разстояние - тол, оперирана и поддържана от АПИ. Както по-рано съобщихме, интеграционните тестове с „ Конкорд Смарт Инфраструктура “ АД се организираха през днешния ден – 8 януари. Интеграционните изпитвания премина сполучливо и другият регистриран доставчик на услуги „ Интелигентни трафик системи “ АД.

Това дава опция на двете дружества за предварителни регистрации за оборудване на автопарка на превозвачите с бордови устройства, както и да започнат подготовка за подписване на контракти с тях. Те ще влязат в действие, когато тол системата за товарните превозни средства над 3,5 тона бъде въведена в търговска употреба.

Процедурата за доказване на оперативна съвместимост за потребностите на тол системата се състои от три стадия. Първият включва оценка на сходството и разглеждане по допустимост на подадените документи. Вторият стадий включва интеграционни тестове от край до край, а третият стадий – приложни проби от край до край с бордови устройства, които ще функционират в действителна среда. „ Интелигентни трафик системи “ АД и „ Конкорд Смарт Инфраструктура “ АД преминаха сполучливо втория стадий от процедурата.

Другите два регистрирани национални доставчика на услуги „ Телетол “ АД и „ Иком “ ООД към момента не са подписали договори по новите Общи условия на АПИ. Дружеството „ Телетол “ има контракт с АПИ за даване на тол услуги по действащите до 29 ноември 2019 година Общи условия на АПИ, само че следва да потвърди промените в изискванията. „ Иком “ ООД трябва да даде допълнителни документи за подписване на контракт. След подписването на контракти двете дружества ще могат да влязат в процедура за консолидиране със системата на АПИ.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР