И Възраждане на свой ред излъчва контактна група и отправя

...
И Възраждане на свой ред излъчва контактна група и отправя
Коментари Харесай

И Възраждане с контактна група, кани на публични консултации за еврото всички ПГ

И " Възраждане " на собствен ред излъчва контактна група и насочва предложения за обществени срещи с всички парламентарни групи, само че по въпроса за въвеждането на еврото у нас. Партията продължава да упорства на своята позиция, че е належащо провеждането на референдум за влизането в Еврозоната. Това удостовери водачът на партията Костадин Костадинов след среща с шефа на Българска народна банка Димитър Радев.

Още от на следващия ден нашата контактна група Виктор Папазов и Деян Николов ще насочи предложения по график за диалог по тематиката с всички политически сили в Народното събрание, сподели Костадинов. " Знаем позициите им, само че предлагаме диалог ", добави той.

" За еврото се приказва единствено и само като панацея ", уточни Костадинов, като изрази отвращение, че 10 млн. лв. са били заделени в бюджета на Министерство на финансите " за агитация за еврото ", а нямало избрани средства за показване на противоположната теза.

" Българският лев е една от най-стабилните валути и това го споделя и управлението на Българска народна банка ", добави той на спонтанен брифинг на стълбите на националния трезор.

Костадинов разяснява и политическата обстановка, като заключи, че " Възраждане " може да поддържа всяко държавно управление, което одобри неговите цели. " Ако нашите визии съответстват, не виждам проблем ", добави той, като изреди въпроса за еврото, глобите против Русия, изпращането на оръжия за Украйна и останалите. " Ако успеем да се обединим към правила, а не към персони, можем ", безапелационен е Костадинов.

В 48-ото Народно събрание е налице " фрагментираност и безредица ", означи той.

" Мъртвороденото Народно събрание въпреки всичко съумя с някакви предсмъртни спазми да роди ръководител, само че какъв брой дълго ще живее, не съм сигурен ", разяснява Костадинов и уточни, че не споделя опасенията, че в случай че тръгнем на избори, обстановката се утежнява, тъй като нямаме държавно управление. " Има си Министерски съвет и постоянно ще има Министерски съвет ", подсети той, визирайки служебния кабинет.

" В момента има една безредна евроатлантическа навалица, която мъчно може да се координира. В надпреварата за " златната наколенка " някои от тях са се подхлъзнали и са паднали изкривено ", сподели още водачът на " Възраждане ", като заключи, че разнобоят по-скоро идва на равнище личностно опълчване.

" Аз съм песимистичен за бюджета на този стадий, само че нашите експерти занапред ще го разискват ", сподели още водачът на партията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР