И Украйна, и Русия съобщиха за масирани атаки с дронове

...
И Украйна, и Русия съобщиха за масирани атаки с дронове
Коментари Харесай

Украйна и Русия съобщиха за масирани атаки с дронове

И Украйна, и Русия оповестиха за масирани офанзиви с дронове през миналото денонощие. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че в бюджета за идната година приоритет остават защитата и сигурността.

Русия е изстреляла шест групи дронове " Шахед " против разнообразни цели в Украйна, въздушна паника е била оповестена тази нощ в Херсонска, Николаевска и Днепропетровска област. В Днепър са чути и гърмежи, оповестиха от генералния щаб на Киев.

Украинската войска продължава контраофанзивата си на изток, акцентира заместител министърът на защитата Хана Маляр. По думите ѝ най-ожесточени са боевете в региона на градовете Авдеевка и Мариинка. За последното денонощие украинската страна е отблъснала 10 съветски офанзиви край Мариинка. Село Роботино в югоизточна Украйна е изцяло под контрола на Киев, само че в региона се водят съществени сражения, сподели още Маляр.

Руската войска заяви, че е унищожила няколко украински дрона в пограничните Брянска и Белгородска област. Няма данни за потърпевши. Спряно е придвижването по Керченския мост, свързващ анексирания полуостров Крим с Русия. Не се показват аргументи за прекъсването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР