И третият вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов

...
И третият вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Вотът очаквано не мина

И третият избор на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов предстоящо не мина. 133-ма от общо 232-ма се оповестиха срещу предлагането, а едвам 99-има го поддържаха. Нито един депутат не се въздържа.
В поддръжка на вота на съмнение гласоподаваха депутатите от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а срещу бяха депутатите от ГЕРБ, Обединените патриоти и " Воля ".
" Ще управляваме цялостни 4 години. Ние го вършим по най-хубавия метод, а вие не можете да бъдете опция ". Това разгласи водачът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на чуването преди гласуването на вота на съмнение по тематика " опазване на здравето ".
От ГЕРБ дадоха отговор на декларациите на опозицията за оставка на Валери Симеонов и обявиха, че офанзивата към него не е основателна.
" Ние го вършим по най-хубавия метод, а вие не можете да бъдете опция. Ние ще подкрепим държавното управление. Ние се стягаме да управляваме страната с цялостен 4-годишен управнически мандат, сподели Цветанов.
Той цитира числа, заложени в новия бюджет, които са доказателство за разцвет на страната.
Йордан Цонев от Движение за права и свободи репликира ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, че е разрешила в декларацията си Цветанов да акцентира на тематика от дневния ред, каквато е вотът на съмнение към кабинета.
" Това опонира на правилника на Народното събрание, подсети депутатът от Движение за права и свободи. - Друг е въпросът, господин Цветанов, че не става дума за ръководство, а за морал. "
Преди това ръководителят на Движение за права и свободи Мустава Карадайъ се закани от парламентарната естрада с думите: " Ако този вицепремиер (б.р.- засяга Валери Симеонов) не си отиде от властта, Движение за права и свободи ще предприеме следващи политически дейности, с цел да върне демокрацията и да избави България ".
" Брутално, цинично, показващо същинското лице на облечен с власт за майки с деца, към които би трябвало да изпитва почит за стоицизма, за вярата им. Един вицепремиер осъди не просто себе си, нанесе вреди на страната. Проблемът не е единствено политически, само че и честен. Ничии извинения към този момент не важат. Такива като него нямат място не във властта, а в политиката въобще ", добави Карадайъ.
От Българска социалистическа партия внесоха подписите за инициирането на вота сами, без да търсят съвещания с другите политически сили. Дебатите се организираха в границите на петъчното пленарно съвещание предходната седмица. Макар и с по-различни претекстове, единствено Движение за права и свободи показаха поддръжка за вота и остро противоречие с водената от кабинета политика в бранш " Здравеопазване ".
Първият избор на съмнение беше импортиран от Българска социалистическа партия при започване на годината на тематика " Корупция ", а вторият през юни - в бранш " Сигурност ". И двата не съумяха да минат през Народното събрание.

Източник: dir.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР