И този път 100-годишната баба Рада Делева от кубратското село

...
И този път 100-годишната баба Рада Делева от кубратското село
Коментари Харесай

Столетница не пропусна да гласува за новия парламент

И този път 100-годишната баба Рада Делева от кубратското село Тертер не пропусна да гласоподава за нов парламент и държавно управление на страната.

Възрастната жена, която през този септември ще навърши 101 години, беше съпроводена от близки и другари, поданици на селото и кметския наместник на Тертер Николай Иванов.

Баба Рада още от сутринта се била подготвила, само че по стичане на разнообразни условия открила, че не запомнила персоналните си документи, все пак обаче търпеливо изчакала да й ги донесат от Кубрат, след което почерпила с бонбони всички присъстващи и упражнила безпроблемно правото си на глас.

" Нашата обичана столетница и този път ни посрещна с усмивка. Тя е образец за неизменност и кураж, макар годините и тежките времена. Най-възрастната жителка на Тертер още веднъж даде образец за поколенията, а точно с позицията да избираш и гласуваш ", съобщи кметския наместник Николай Иванов.

И този път баба Радка описа, че е гласувала за по-доброто бъдеще на България, за по-добър живот и приканва младите да не пропущат гласуването.

Присъстващите в изборното помещение пожелаха на столетницата най-много здраве и спокойни старини. След вота баба Рада се срещна с приятелките си, споделяше мемоари и разказваше случки от дългия си и заслужен живот. По време на визитата си баба Рада прегледа и неотдавна поставената паметна плоча, отдадена на участниците във войните за отбрана и национално обединяване.

Столетницата е родена през 1922 година в румънското село Черна. Преселва се едвам 18-годишна дружно с другите си осем братя и сестри в българското село Тертер през 1940 година след подписаната в град Крайова конвенция сред тогавашните Царство България и Кралство Румъния.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР