И тази вечер на столичния бул. Сливница се провежда бдение

...
И тази вечер на столичния бул. Сливница се провежда бдение
Коментари Харесай

Столичната община и полицията се ангажираха за по-строг контрол на пътя

И довечера на столичния бул. " Сливница " се организира бдение в памет на починалите Ани и Явор. Исканията на хората са за незабавни ограничения за понижаване на съдбовните произшествия. От Столичната община свикаха изключително съвещание взаимно с полицията, на което дадоха обещание, че ще засилят контрола. Стана ясно, че стационарните камери за скорост в София не престават да са единствено 3. В същото време измервателите на скорост регистрират десетки извършители, само че наказания за тях няма.

От 9 юни в София за реда ще наблюдават още 200 чиновници на полицията, или 50 патрулни екипа. За още камери обаче са постанова да се изчака, тъй като публичната поръчка още е в развой. От общината взеха решение да дарят 5 мобилни камери за скорост на полицията.

" Ние сме поръчали стотици камери, тъй че всяка протегната ръка е добре пристигнала, оценяваме жеста, само че това няма да помогне на обстановката. За последната година с над 25 % са повече глобените водачи. Има доста институции, които би трябвало да се ангажират в този развой, това са и стопаните на пътя и последния случай го демонстрира, тъй като нито осветеността, нито положителната маркировка, нито работата на светофара са обвързване на полицията ", съобщи Иван Демерджиев, длъжностен министър на вътрешните работи.

Председателят на Общинския съвет отговори, че няма инфраструктура, която да спре движещите се с 200 км в час по Околовръстното.

" Даваме си сметка, че ресурсите на Министерство на вътрешните работи са лимитирани, че процедурите са мудни по тази причина предлагаме хилядите камери в цялата страна и 600-те в София да бъдат предоставени със законодателни промени на Министерство на вътрешните работи ", съобщи Георги Георгиев, ръководител на СОС.

Общинският консултант Борис Бонев също предложи съответни ограничения, за които упорствал от години.

" Всеки един човек може да сгреши, пътната мрежа не може! Искам да попитам госпожа Фандъкова, за какво бул. " Сливница ", където стана случаят, беше ремонтиран преди няколко години, само че нито една от ограниченията за пътна сигурност, които в този момент по този начин въодушевено се оферират, не беше приложена ", сподели Борис Бонев.

До месец общината ще купи още мобилни камери за скорост, едната ще бъде инсталирана на бул. " Сливница ". Започват и обезопасяването му.

" Вече съм упълномощила да се създадат физически разделите сред двете платна по цялото продължение на " Сливница ", от " Константин Величков " до " Орион ", съобщи Йорданка Фандъкова.

На днешното изключително съвещание участваха и поданици на квартала, които стачкуват всяка вечер. Те останаха разочаровани от срещата.

" Всички в тази зала зад мене, малко или доста, са виновни за това, което става, аз в случай че бях на тяхно място, щях да се усещам отговорен за това, което стана и ще стават още неща, по тази причина незабавни ограничения, не да чакаме периоди за коли и хора от Министерство на вътрешните работи да излязат на улицата, неотложно би трябвало да се реши това нещо ", съобщи Радослав Колев.

Националният митинг за незабавни ограничения за понижаване на съдбовните произшествия на пътя ще е в неделя от 11:30 ч. пред постройката на Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР